Бъдещето принадлежи на водорода - около това се обединяват все

...
Бъдещето принадлежи на водорода - около това се обединяват все
Коментари Харесай

"Главболгарстрой" - зелена инфраструктура и водород

Бъдещето принадлежи на водорода - към това се сплотяват от ден на ден енергийни специалисти и учени. На това мнение е и зам. изпълнителният шеф с сектор " Стратегии, връзки и интернационалните връзки " в " Главболгарстрой " Пламена Ненкова. Във Вашингтон тя взе участие в четвъртото издание на Southeast Europe&East Med, проведено от " Делфи стопански конгрес ". Събитието бе намерено от Симеон Цомокос, член на Международния съвещателен съвет на " Главболгарстрой ", който се включи в полемиката, отдадена на бъдещето на европейската енергийна сигурност в Източното Средиземноморие.



Според Ненкова настоящото решение на провокациите в Европа е природният газ, само че бъдещето е друго. " В средносрочен проект - това са слънчевата и вятърната сила, само че в дълготраен проект тематиката за водорода като източник на сила стои на дневен ред ", съобщи тя. Ненкова взе участие в панела, обвързван със зелената гражданска война в Източното Средиземноморие и Югоизточна Европа, където показа зелените хрумвания в строителството и новаторските планове, по които работи компанията. Темата за неизползвания капацитет на Източното Средиземноморие в производството на чиста сила и по какъв начин по-силните районни партньорства могат да спомагат за превъзмогване на климатичните провокации бе фокус на представителите в енергийния панел на конференцията в столицата на Съединени американски щати. В полемиката за зеленото бъдеще бяха разисквани проблемите с преноса на сила, където ролята на строителния бранш е основна.

Как ще се реализиран задачите?

Постигането на европейските цели безспорно изисква готовност на цялата строителна промишленост като главен дирек в построяването на енергийната инфраструктура освен на територията на Югоизточна Европа, само че и в аспект на междуконтиненталната търговия и превоз на сила. Ето за какво напъните и фокусът на " Главболгарстрой " към водородните планове са повече от значими както за самата компания, по този начин и за напредъка на България в тази посока като цяло.

Като реализатор на голям брой стратегически планове в Югоизточна Европа " Главболгарстрой " очерта като собствен приоритет работата си по енергийната инфраструктурна съгласуваност и застраховане приложението на бъдещите зелени политики с нейното създаване. " Като водач в Югоизточна Европа в региона на построяването на енергийна инфраструктура към този момент десетилетия ГБС следи от близко развиването на енергийните пазари, както и настоящия преход към ВЕИ. Строителният бранш може да спомогне за това едно решение бързо да разшири мащаба си и да способства за основаването на конкурентен, интегриран и ликвиден пазар на водород и други енергийни източници ", съобщи Ненкова. И добави - едно от главните преимущества на " Главболгарстрой " като компания безспорно е дългогодишното партньорство с водещи компании в доставката на съоръжение в енергийния бранш, " Солар Търбайнс " и " Ханиуел ", както и оперативният офис на ГБС в Брюксел, посредством който компанията следи от близко всички тематики, свързани съответно с финансирането на зелени решения.

ГБС - водород и още водород

" Главболгарстрой " концентрира напъните си към модернизиране на газовата инфраструктура за транспорт на спомагателни количества H2 при разбъркване с природен газ и създаване на профилирана атомна инфраструктура. Освен това компанията насочва старания и към ангажирането на инженерен, финансов и административен потенциал за осъществяване на лични планове за произвеждане на зелен водород. Причината?

В унисон с европейските цели, свързани с въглеродната индиферентност, " Главболгарстрой " се стреми да отговори на новите действителности и да способства за напъните, свързани с постигането на по-висок дял чиста сила. По-конкретно - задачите на Европейска комисия за реализиране на въглеродна индиферентност към 2050 година са амбициозни, изключително за райони като Югоизточна Европа. Например в проекта си Re-Power EU Брюксел на процедура удвои задачите си до 2030 година във връзка с водорода, поставяйки условия за произвеждане на 10 млн. т " зелен водород ", както и за импорт на спомагателни 10 млн. т чист водород. Затова и напъните на ГБС са ориентирани в тази посока - плановете ще допринесат за по-чиста околна среда и ще трансформират мястото на Югоизточна Европа на " въглеродната " карта.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР