Бъдещето на ядрената енергетика в България обсъдиха на онлайн дискусия

...
Бъдещето на ядрената енергетика в България обсъдиха на онлайн дискусия
Коментари Харесай

Любомира Ганчева взе участие в експертна кръгла маса за бъдещето на ядрената енергетика у нас

Бъдещето на нуклеарната енергетика в България разискаха на онлайн полемика енергийни специалисти от България и чужбина, представители на държавни институции в енергетиката, бизнес средите и ръководители на енергийни организации. Кръглата маса бе проведена от БУЛАТОМ и интернет портала за енергетика 3eNews. БУЛАТОМ показа два меморандума, които ще бъдат изпратени както до българските управляващи, по този начин и до виновните европейски институции. Експертите упорстват да се включи в тактиката за развиване на енергетиката на страната реализирането на плановете АЕЦ „ Белене “ и 7 и 8 блок на АЕЦ „ Козлодуй “.
Ганчева напомни в изявлението си, че Политическа партия АБВ постоянно отстоява дейна позиция по тематиките на българската енергетика, в частност през призмата на Зелената договорка.
 6 претенции за обществени ограничения в държавния бюджет насочи АБВ 6 претенции за обществени ограничения в държавния бюджет насочи АБВ
Писмо с 6 претенции за обществени ограничения в бюджета за 2021 година изпращат на ръководещите през днешния ден от АБВ. Това са ограничения, с цел да я има България в 2...
Тя поздрави уредниците за меморандумите и означи, че още през юли 2020 година Политическа партия АБВ адресира зов към премиера Борисов и към министър Петкова, в качеството им на ръководители на българските институции, които образуват дълготрайната тактика за развиването на българската енергетика, да насочат документално искане към Европейската комисия нуклеарната сила да бъде включена в Зелената договорка на Европейски Съюз. Подобни стъпки към този момент са подхванати от Полша и Чешката република и ще е тъпо, в случай че България, водач в нуклеарната енергетика на Балканите, остане безучастна и не съумее да отбрани структуроопределящ за бъдещото си развиване бранш. Според заместник-председателя на Политическа партия АБВ в случай че Европейската комисия фактически желае да поддържа възобновяване на стопанската система на страните-членки след епидемията с ковид COVID-19 и по едно и също време с това да реализира действителни резултати за чист енергиен преход, би трябвало в най-кратки периоди да поправя пропуща на нуклеарната сила в Зелената договорка.
Ако нуклеарната сила продължава да не бъде част от Зелената договорка, ще се затрудни възобновяване на стопанската система, ще се оскъпи процесът на преструктуриране на енергетиката и стопанската система и ще зародят основателните въпроси по отношение на правдивост, безпристрастност и експертност. В края на изявлението си Ганчева настоя в страната да се ползва предвидима и поредна държавна политика по отношение на енергетиката.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР