Бъдещето на Украйна в момента се решава на фронта в

...
Бъдещето на Украйна в момента се решава на фронта в
Коментари Харесай

Борба за всеки метър в Донбас

Бъдещето на Украйна сега се взема решение на фронта в източната част на страната, където се водят “много тежки ” борби. Това сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерното си послание в понеделник. Думите му идват на фона на известия от Генералния щаб на въоръжените сили на страната, че сраженията за контрола над източния град Бахмут не престават.

“През миналия ден нашите сили отблъснаха 102 противников офанзиви ”, заяви рано във вторник Генералният щаб. Оттам прибавиха още, че яростни борби се водят и в Лиман, Авдиевка, Маринка и Шахтарск .

През последните седмици дефицитът на муниции за съветската артилерия евентуално се е влошил дотам, че доста региони на фронта са подложени на строги ограничавания за потреблението на снаряди, твърди английското разузнаване .

“Това съвсем сигурно е измежду основните аргументи, заради които никоя съветска групировка не съумява да извърши оперативно значими нападателни дейности напоследък “, се споделя в обява на министерството на защитата на Англия в Туитър.

Разузнаването означи, че Русия съвсем сигурно към този момент прибягва до потреблението на остарели муниции, които преди този момент са били класифицирани като неизползваеми.

На 10 март създателят на частната военна компания “Вагнер ” Евгений Пригожин сподели, че освен неговите наемници, само че и всички елементи на съветските войски, които вземат участие в борби край Бахмут, страдат от дефицит на муниции.

Междувременно първата група украински военни, които ще ръководят западни бойни танкове “Леопард 2 ” , приключва образованието си в Испания , заяви министерството на защитата на Испания в понеделник.

Новината идва, откакто по-рано тази година Германия утвърди изпращането на немски бойни танкове “Леопард ” на Украйна. В края на февруари Полша достави и първите такива танкове на страната.

За да бъдат подготвени по какъв начин да боравят с тях, в средата на февруари в Испания дойдоха първите 55 украински бойци. Тяхното едномесечно образование завършва и следва те да си заминат назад в сряда, оповестиха испанските управляващи.

Източник: Свободна Европа
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР