Бъдещето на парите очевидно е дигитално и мобилно - това

...
Бъдещето на парите очевидно е дигитално и мобилно - това
Коментари Харесай

Apple пусна депозит с 10 пъти по-висока лихва от средната

Бъдещето на парите явно е цифрово и мобилно - това излиза наяве от най-новия артикул на Apple. Компанията този път не пусна на пазара смарт телефон, таблет или компютър, а... пестелив артикул, който предлага неведнъж по-висока рентабилност от междинното за пазара. Това може и да не звучи толкоз впечатляващо, колкото характерностите на най-скъпия iPhone, само че в действителност има капацитета да форсира измененията в една от най-консервативните сфери - финансите.

Детайли : Спестовният профил е наличен за притежателите на кредитната карта Apple Card в Съединени американски щати и се ръководи през електронния портфейл Apple Wallet. В него автоматизирано ще идват средствата, постъпили като кешбек при потребление на картата.

Годишната рента е в размер на 4,15% - в случай, че междинното за американския пазар равнище е под 0,4%.
 Глобалните доставки на компютри понижават: Apple понася най-големия удар
Глобалните доставки на компютри понижават: Apple понася най-големия удар

Това демонстрират данните на компанията за пазарни изследвания IDC

Партньор на Apple за новия артикул е Goldman Sachs.

Контекст : Масовото нахлуване на смарт телефоните с NFC чипове, а също и на " умните " часовници трансформира тези устройства в доста комфортни платежни средства. Традиционните банки не можаха бързо да приспособяват платформите си и в получилия се вакуум се разви мощно конкурентен пазар на виртуални портфейли. В него огромните чисто софтуерни играчи като Apple и Гугъл имат преимущество поради интеграцията на програмен продукт и хардуер.

Третият детайл от пъзела - съответните финансови артикули, стартира от ден на ден да се приближава до предлаганото от банките. Само преди месец Apple пусна своята услуга за отсрочени заплащания Pay Later.
 Европа приготвя цифров портфейл. Какво съставлява той?
Европа приготвя цифров портфейл. Какво съставлява той?

Приближаваме ли се към завършек на физическите документи?

На фона на компликациите на софтуерния пазар - по-малко продажби, по-високи цени на материалите, конкуренция от Азия, превръщането на софтуерните колоси и във финансови наподобява като добра опция.

От друга страна : Apple Card със своите 6,7 млн. консуматори през 2022 година не е тъкмо нишов състезател, само че при 6,4 млн. година по-рано явно не е толкоз сполучливо начинание, колкото iPhone. Както отбелязва Axios, лансирането на кредитната карта е коствало на Goldman Sachs стотици милиони долари досега.

Банките в това време не спят и развиват своите wallet решения - а добре работещо такова сигурно наподобява за потребителя като по-лесния вид от това да мести част от средствата си в различна платформа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР