Бъдещето на голмайсторът на Манчестър Сити – Ерлинг Халанд, е

...
Бъдещето на голмайсторът на Манчестър Сити – Ерлинг Халанд, е
Коментари Харесай

Проблем за Реал и ПСЖ: Откупната клауза на Халанд стигна 200 милиона

Бъдещето на голмайсторът на Манчестър Сити – Ерлинг Халанд, е обгърнато в тайнственост поради забавните клаузи в неговия контракт. Преди време стана ясно, че той ще коства 200 милиона евро, в случай че напусне „ жителите “ през 2024-а и 175 милиона евро, в случай че напусне през 2025-а година.

Норвежецът съумя да наложи мнението си и постави две откупни клаузи в договора си с Ман Сити. Това към този момент е изпипана от него формула, която към този момент употребява сполучливо в Борусия Дортмунд и Република България Залцбург. Клаузите са свързани с постигането на спортни цели и сумите са високи, само че в това време налични за клубовете, които се интересуват от нападателя.

Добре съветван през цялото време от починалия към този момент Мино Райола, Халанд прибегна до тази формула, с цел да напусне Борусия Дортмунд предишното лято, с цел да се причисли към Висшата лига, откакто Манчестър Сити заплати 100 милиона евро (70 милиона евро откупна уговорка и 30 милиона евро комисионни). По същия метод той напусна и предходния си клуб Република България Залцбург, като Дортмунд заплати 20 милиона евро посредством същата уговорка.

Сега обаче сюжетът е изменен. Журналистът Ориол Доменек по Catalunya Radio оповестява, че задължението на Халанд към Манчестър Сити е обвързван с бъдещето на мениджъра Хосеп Гуардиола. Той прецизира, че откупната уговорка на нападателя може да бъде изменена, в случай че мениджърът на „ жителите “ възобнови контракта си.

⚠ Els futurs de Haaland i Guardiola, vinculats

Explica que la clàusula de 200 M de Haaland es trasllada al 2025 perquè Guardiola ha renovat fins al 2025 amb el City.

La clàusula de sortida prevista per 2024 queda sense vigència.
— Tot costa (@totcosta)
Гуардиола стори тъкмо това предишния ноември до юни 2025-а година, което значи, че клаузата на нападателя също е автоматизирано възобновена и в този момент към този момент не е 175, а 200 милиона евро за 2025-а година.

Според RMC Sports, френският първенец Пари Сен Жермен е подготвен да заплати точно към 200 милиона евро за норвежеца. Междувременно Реал Мадрид продължава да работи по прехвърлянето на Килиан Мбапе, само че също по този начин не изпуска и Халанд от погледа си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР