Бъдещето на ЧВК Вагнер без лидер остава несигурно. Това е

...
Бъдещето на ЧВК Вагнер без лидер остава несигурно. Това е
Коментари Харесай

Каква ще е съдбата на ЧВК Вагнер след смъртта на Пригожин?

Бъдещето на ЧВК " Вагнер " без водач остава нестабилно. Това е една от констатациите в последния отчет на Института за проучване на войната.

Руски новинарски агрегатор твърди, че съветът на командирите на " Вагнер " се е събрал късно нощес, с цел да приготви взаимно изказване и да разгласи какво ще се случи с групата в близко бъдеще. Агрегаторът, цитирайки неназован източник, също твърди, че " Вагнер " от дълго време е създала механизъм за намаляване на следствията от гибелта на Пригожин и Уткин. Източникът обаче отхвърли да разкрие какво включват сходни ограничения, само че означи, че " при всеки сюжет те ще бъдат неприятна вест ".

Каналите, свързани с " Вагнер ", приканиха съветските медии да се въздържат от спекулации по отношение на Пригожин, ориста на " Вагнер " и съвета на командирите. Известен съветски боен блогър, за който е съобщавано, че е обвързван съветската Държавна дума, твърди, че личният състав на " Вагнер " към момента е " на позициите си " в Беларус и Африка, и отхвърли изказванията, че личният състав на " Вагнер " се изтегля.

Пригожин и Уткин несъмнено бяха лицата на " Вагнер " и тяхното ликвидиране ще има трагично влияние върху командната конструкция на групата и на нейния бранд.
Командирите и бойците на " Вагнер " може да стартират да се опасяват за живота си или да се деморализират.

Намесата на съветското МО и Кремъл в интервенциите на " Вагнер " и отсъствието на Пригожин - който би се борил за нови благоприятни условия за личния състав на " Вагнер " - може в допълнение да доведат до деградация на групировката.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР