Бъдещата председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на

...
Бъдещата председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на
Коментари Харесай

Новата шефка на ЕК ще поиска Великобритания да номинира еврокомисар, ако получи нова отсрочка за Брекзит

Бъдещата председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на която следва да заеме поста си скоро, сподели, че ще изиска от Англия да номинира собствен еврокомисар, в случай че ѝ бъде дадена нова пролонгация за Брекзит след изтичащия настоящия краен период, който е 31 октомври, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Пред кореспонденти в Хелзинки на взаимна конференция с финландския министър председател Анти Рине, тя сподели: "Ако Англия остане в Европейски Съюз след края на месеца, тогава аз, несъмнено, ще желая Лондон да изпрати комисар в Брюксел ". Лайен добави, че изгледите срокът за Брекзит още веднъж да бъде удължен, са "много положителни ", само че означи, че интервалът на продължението към този момент е неразбираем.

Рине, чиято страна сега е ротационен ръководител на Европейски Съюз, на собствен ред сподели, че огромно болшинство - "може би всички страни " - поддържат даването на пролонгация на Англия. Той изрази вяра, че решението за това може да бъде взето "чрез писмена процедура " (между водачите на страните членки), само че добави, че е подготвен да участва и на изключителна среща на върха по въпроса, в случай че се наложи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР