Бъдещата АЕЦ Белене не бе включена в 10-годишния план за

...
Бъдещата АЕЦ Белене не бе включена в 10-годишния план за
Коментари Харесай

АЕЦ Белене изпадна от 10-годишния план на ЕСО

Бъдещата АЕЦ " Белене " не бе включена в 10-годишния проект за развиване на електрическата мрежа в България, направен от " Електроенергийния систематичен оператор " (ЕСО). В документа, който бе признат на вчерашното съвещание на енергийния регулатор, се приказва за капацитета за нови нуклеарни мощности от 2000 MB и евентуалното им създаване, " само че без ясна конкретика ", разяснява в. „ Сега “.

В проекта се акцентират неяснотите, свързани с потреблението на оборудването за АЕЦ " Белене " и неналичието на съглашение със стратегически вложител. България да е в процедура по търсене на искащ от края на май. " Поради неналичието на изясненост все още вид с нова нуклеарна мощ ще бъде взет поради при последващи обновявания на проекта за развиване на електропреносната мрежа ", написа в проекта на ЕСО.

На фона на трескавото търсене на вложител за Втора атомна от ЕСО считат, че при съществуването на задоволително индустриални мощности най-малко до 2028 година не се чакат усложнения в електроснабдяването. Прогнозата е направена, в случай че няма климатични аномалии или нараснала аварийност. Нещо повече - в страната ще има остатъчна разполагаемост за произвеждане от 9 600 000 до 18 300 000 MWh годишно, или към 27% от разполагаемите мощности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР