Baby“ е оригинална продукция на Netflix от Италия, която постига

...
Baby“ е оригинална продукция на Netflix от Италия, която постига
Коментари Харесай

Сериал за гимназисти подпали Нетфликс“

„ Baby “ е истинска продукция на Netflix от Италия, която реализира интернационален триумф, само че основава голям брой несъгласия. Това е сериал от три сезона, който наблюдава живота на група гимназисти.

В началото основната героиня Киара (Бенедета Поркароли) споделя: " Ако сте на 16 и живеете в най-богатия квартал на Рим, то вие сте късметлии. Нашият свят е най-хубавият вероятен свят. Потопени сме в най-красивия аквариум, само че непрекъснато мечтаем за морето. За да оцелеем се нуждаем от скришен живот “. Още с първите фрагменти ни излиза наяве, че Киара е момиче, което крие секрети. Двете с Людовика (абсолютно прелестната Алис Пагани)

непринудено се трансформират в скъпоплатени проститутки.

И в случай че този сюжет ви се коства задоволително фрапантен, то голямата дискусия към продукцията се поражда от обстоятелството, че е по същински случай. Създателите на поредицата са упрекнати, че придават на историята искра, авантюристичен дух и излишно неспокойствие. Но режисиралите сериите Андреа дьо Сика и Анна Негри са безапелационни: " Baby " не е сериал, който се занимава с тематиката за проституцията, а с тематиката за любовта. “

Истинската история

През 2014 година с помощта на угрижен родител е намерено, че две девойки от гимназия в богатия квартал на Рим – Париоли, непринудено продават телата си, с цел да си купуват козметика, дизайнерски облекла и електроника. Едното момиче е било на 14 години, другото на 16 и след това декларирали на проверяващия прокурор Кристина Макчуси, че са търсели лесни пари.

" Исках доста пари и желаех да имам всичко незабавно “,

споделя едно от девойките, което в отчета получава подправеното име Анжела. Случаят става прочут в пресата под името " Baby Squillo ".

Заедно с Агнес (също подправено име) последват онлайн реклама и по този начин намират Нунцио Пицакала и Мирко Йени, които ще се трансфорат в техни сводници. Един аспект от случая шокира италианската общество даже повече.

Докато по-голямото момиче (главната героиня Киара в сериала) произлиза от извънредно заможно, въпреки и нефункционално семейство, то по-малката Агнес (Людовика в Baby) е тласкана от майка си към проституция, поради непрекъснатия дефицит на пари. Когато бащата изоставя фамилията, майката е затрупана от задължения и изпада в невъзможност. В притеснителен диалог записан от полицията по време на следствието Агнес се оплаква, че няма време да учи, а майка ѝ я поучава " да провежда по-добре времето си, да учи два-три часа преди и след работа. “

Впоследствие, родителските права на майката са отнети и тя е наказана на 6 години затвор, написа „ Фокус “.

Всичко е разкрито, когато майката на Анжела се обръща към полицията, поради съмнителните приходи на щерка си. В този миг двете печелят по 500-600 евро дневно или към 300 евро за " сеанс “.

Докато проституцията в Италия е законна, сексът с малолетни не е.

Пицакала е наказан на 10 години затвор, а Йени на 7. Разследването твърди, че всички мъже са знаели, че вършат секс с малолетни и в действителност точно това ги е привличало. Един от най-популярните клиенти е служителят на реда (!) Мауро Флориано, който е женен за италианския сенатор Алесандра Мусолини, която пък е внучка на Бенито Мусолини. До края на юни 2015 година 11 клиенти са получили едногодишни присъди и санкции.

Полемика към сериала

Скандалът към триумфа на сериала е толкоз огромен, че се постанова изпълнителният шеф на интернационалните истински продукции на Netflix, да излезе с публично мнение:

" Първото нещо, което търсим е достоверност и този сериал я има. "

Един от сценаристите Ре Салводор споделя, че историята не наблюдава събитията хронологично, че доста неща са измислени, изменени и добавeни, с цел да се резервира драматургичната стойност. " Оставяме хората сами да създадат заключенията си “, добавя той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР