БАБХ затвори уникалното Katt Cafe във Варна, за което Varna24.bg

...
БАБХ затвори уникалното Katt Cafe във Варна, за което Varna24.bg
Коментари Харесай

БАБХ затвори уникалното Katt Cafe във Варна! Стопаните му: Ще се борим, подкрепете ни!

БАБХ затвори неповторимото Katt Cafe във Варна, за което Varna24.bg заяви преди време. Стопаните му обаче са твърдо решени да защитят правата си по легален метод. Ето какво споделиха те в обществените мрежи:  

" В края на ноември 2021 ни се наложи да затворим заради юридически аргументи. Време е да споделим с Вас по-подробно за случилото се:

В края на ноември бяхме посетени от инспектори от организацията по безопасност на храните. За наш неприятен шанс те не бяха осведомени с общата идея за котешките кафенета по света и одобриха концепцията негативно, аргументирайки се с това, че законът го не разрешава, макар че още преди да отворим, направихме подробно изследване на закона и се постарахме Katt Cafe да срещне всички условия на българското законодателство. 

За страдание единственото решение на казуса за тях беше да ни затворят, само че ние взехме решение да не се предаваме без пердах. След дълги диалози с институцията и юристи се оказа, че единственото допустимо решение е, да потвърдим в съда, че се грижим за здравето на гостите ни и демонстрираме отговорност по отношение на сигурността на храните за консумация в кафенето. Делото е назначено за края на февруари 2022. 

В момента влагаме всички старания в подготовка за делото и в разработка на новата идея на кафенето, с цел да не сме подвластни повече от организацията по храните и да можем да действаме и като различен вид обект.   

Настроени сме положително и ще се постараем да създадем всичко допустимо да отворим вратите си за Вас през март месец! 

Опасяваме се, че дотогава към момента има доста време и без Ваша помощ можем да не успеем да се оправим. Имаме огромни отговорности за помещението, а средствата, които използваме за набиране на консумативи за котките, също са на приключване. 

Бихме желали от сърце да Ви помолим да подкрепите една неповторима и новаторска за България концепция - Katt Cafe! Да не дадете на фантазията да загине толкоз елементарно, размазана от бюрокрацията и твърдоглавостта на законодателството.   

Katt Café е освен кафене за развлечения. Основната концепция на кафенето е да служи като информативен център, да оказва помощ за повишението образоваността на българското население по отношение на уличните животни.

Преди БАБХ да ни затвори бяхме цялостни с хрумвания за благотворителни планове, които надълбоко в сърцата си още се надяваме да изпълним. Katt Café едвам отвори порти, а смяната и настройката у хората стартира да се усеща незабавно. Пред нас има дълъг път за развиване и рационализиране, който се надяваме да извървим дружно с Вас – нашите правилни посетители и клиенти.

Целта на Katt Café е и постоянно ще си остане една - желаеме да подпомогнем оптимално решаването на казуса с уличните животни в България! Защото предишното потвърждава, че това е проблем, който може да търси развиване само в неправителствените организации, подпомагани от персонални средства и щедрост. 

Благодарим за отделеното време и се надяваме, че ще останете с нас! Нямаме самообладание да се забележим още веднъж в котешката ни зала! 

Даренията могат да се създадат посредством PayPal благодарение на линка по-долу (не е наложително да имате акаунт, може да се заплати с карта):

https://www.paypal.com/donate/

Също по този начин имаме и банковата сметка: BG03RZBB91551013615292

LIVONEST OOD

Много Ви благодарим за поддръжката и отделеното време! ", гласи известието.

Във видето може да си припомните какво показа преди време за медията ни стопанката на котешкото кафене Анастасия.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР