БАБХ иска среща с представители на птицевъдния сектор. Поводът е

...
БАБХ иска среща с представители на птицевъдния сектор. Поводът е
Коментари Харесай

БАБХ се среща с птицевъди от страната

БАБХ желае среща с представители на птицевъдния бранш. Поводът е епизоотичната конюнктура със болестта инфлуенца по птиците и недоволството на птицевъди от Хасковско, които се заканиха, че ще провеждат всеобщ митинг против бездействието на Агенцията.

Срещата ще се организира идващия понеделник и на нея ще бъдат разисквани бъдещите ограничения за предварителна защита и надзор на болестта в страната.

От БАБХ припомнят, че по-рано тази седмица беше въведена стратегия за засилен контрол на птицевъдните обекти поради установените огнища на птичи грип. В нея са разказани ограниченията, които би трябвало да се съблюдават, с цел да не се позволява разпространяване на болестта.

Те включват биосигурност във фермите, по-висока периодичност на лабораторен надзор за доказване на липса на зараза с вируса и условието птиците да бъдат превозени единствено откакто са авансово лабораторно изследвани за съществуване на вируса. Във връзка с оповестените нови две огнища на болестта в областите Пловдив и Хасково са въведени защитни зони и зони на наблюдаване, в които се не разрешава търговията с птици и яйца за разплод като се изключи птици за неотложно кръвопролитие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР