БАБХ и МВР се натъкнаха на шест трупа на крави,

...
БАБХ и МВР се натъкнаха на шест трупа на крави,
Коментари Харесай

БАБХ и МВР откриха 6 трупа на крави във ферма в Кюстендил

БАБХ и Министерство на вътрешните работи се натъкнаха на шест натрупа на крави, разложени остатъци и нарушавания на законодателството за развъждане на животни във плантация в Кюстендил. В обекта са открити и живи едри преживни животни, част от които във очевидно влошено здравословно положение - мощно отслабнали и залежали.

Проверени са още две стопанства на същите животновъди, като в тях не са открити животни, макар че в осведомителната система на БАБХ ВетИС в тях попадат общо над 100 говеда. В един от обектите са открити и ушни марки, отстранени от животните.

Заключението на проверяващата комисия е, че изискванията за развъждане на животни в трите обекта не подхождат на настоящото национално и европейско законодателство, във връзка с опазването на здравето и хуманното отношение към животните, и тяхната идентификацията.
 Национална агенция за приходите и БАБХ разкриха незаконен импорт и търговия с медикаменти за животни
Национална агенция за приходите и БАБХ разкриха незаконен импорт и търговия с медикаменти за животни

Фирмата правила незаконен импорт и търговия с ветеринарномедицински артикули, разполагала със законни и с противозаконни хранилища в разнообразни области в страната

Собствениците на животните са създали опит да осуетят инспекцията, което е наложило комисията да потърси съдействието на органите на Министерство на вътрешните работи.

Към недобросъвестните стопани ще бъдат глобени с актове за всички нарушавания.

Образувано е досъдебно произвеждане и е известен дежурен прокурор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР