Баба ми умее най-добре да ме нахъсва и стимулираНашият гост

...
Баба ми умее най-добре да ме нахъсва и стимулираНашият гост
Коментари Харесай

Симона Загорова: По непукист съм от мама

Баба ми умее най-добре да ме нахъсва и подтиква

Нашият посетител
Талантливата млада певица Симона Загорова е щерка на фолкпримата Глория и композитора Илия Загоров, а и двете й баби са национални певици. Симона израства обградена с музика и напълно естествено избира и да тръгне по този път. Завършва Музикалното учебно заведение в София със компетентност поп и джаз пеене, след това следва в Нов български университет. Дебютната й ария „ Моята първа премия “ е дует с майка й Глория, а през 2016-та година печели благосклонности със независимото си парче „ Моето момче “. Певческият й гений добива най-голямо самопризнание с присъединяване й в известния формат „ Гласът на България “, където остава на косъм от успеха. След края на шоуто Симона продължава да завладява нови музикални върхове и към този момент може да се похвали с приз от един от най-престижните състезания у нас – „ Бургас и морето “.

 56-1  56-6  56-2  56-3  56-4  56-5
– Симона, честито! Как се чувстваш, откакто завоюва една от огромните награди на фестивала „ Бургас и морето “ с песента „ Как желая времето да върна “?
– Чувствам се прелестно! Искам да благодаря на всички за тази оценка, за многото овации на публиката и изключително на журито, поради оптималния брой точки – 50, което значи, че песента и осъществяването са достигнали до техните сърца. Разбира се, премията ме окуражи за нови сполучливи планове и напълно скоро ще видите доста изненади от мен.

– Кой пръв те поздрави за наградата?
– Човекът, който остана безсънен до края на вечерта – до след 24 часа – беше моята баба Стефка. Тя с огромно неспокойствие чакаше да види резултата и беше първият човек, който ме поздрави. Преди да изляза на сцената тя ми сподели: Симона, излез и дай най-хубавото от себе си, ти си родена за сцена, докажи, че можеш и пей от сърце и душа! А по-късно – Знаех си, отлично бабо, гордея се с теб! Баба умее най-добре да ме нахъсва и подтиква. На другия ден се чухме, несъмнено и с майка ми и татко ми, а още на сцената се поздравихме и с сътрудниците ми от „ Гласът на България “ – Димитър Атанасов и Гергана Великова, с които си поделихме първата премия. Получи се по този начин, че „ Гласът на България “ тази година нападна „ Бургас и морето “ и обра премиите!

– Как се реши да аплайваш в „ Гласът на България “?
– Абсолютно на смешка се записах, не съм имала големи упования какво ще се случи. Целта ми беше да се приготвя добре и да направя каквото би трябвало, пък да става каквото ще. По принцип не потеглям с доста огромни упования, само че имам вяра, че човек, като има шанс и с непримиримост и нещата се получават. Човек би трябвало да гони фантазиите си и да слуша сърцето си.

– Успя да разплачеш даже Иван Лечев с гений. Осъзнаваш ли силата си да въздействаш на хората?
– Много се веселя, че тъкмо такава реакция имаше от страна на Иван Лечев и това ми даде още по-голям тласък и убеденост да извършвам балади. Нищо не влияе по този начин, както музиката и тя би трябвало да доближи до хората, по тази причина тази реакция – изключително от експерт като него – е просто сбъдната фантазия.

– Изненада ли се, че Камелия на два пъти те изиска в своя тим, макар че преди време медиите я бяха забъркали в спор с майка ти Глория?
– Медиите постоянно са се опитвали да вършат интриги сред майка ми и колежки, последно ме замесиха и мен, само че тези неща не ме интересуват и сигурно не е било това повода да предпочета Иван Лечев. Аз, в такива моменти не мисля с главата си, а със сърцето си и тогава просто по този начин усетих нещата, че там е моето място и моят тим. Благодаря на Камелия, че два пъти ме изиска в своя тим, постоянно ще я почитам.

– Защо се насочи към попмузиката, а не към попфолка?
– Това е мое персонално решение, а и цялостен живот съм учила поп и джаз – приключих музикално учебно заведение, по-късно и Нов български университет и към този момент съм бакалавър, желая в този момент да запиша и за магистър. Не обичам да споделям в никакъв случай, само че по-професионално съм се занимавала с този род и съм по–силна в попмузиката.

– Би ли записала дует с попфолк реализатор?
– Не съм се замисляла за това, само че надали би могло да стане, най-малко на този стадий, другояче всички доста ги одобрявам и се веселя на триумфите на всеки, който доста се труди. Имам си някои любимци – Азис от мъжете, харесва ми по какъв начин пее и като актьор, а от дамите, несъмнено – мама!

– Строга майка ли е Глория?
– Много е сериозна, само че тя го прави само и единствено с цел да ме научи, че човек би трябвало да може да минава през компликациите. Благодаря й за това образование, направила ме е много по-силна! Много рядко ми споделя – отлично, само че за последната ми ария „ Горе-горе “ сподели – отлично, доста добра работа сте свършили, гордея се с теб. Тя в действителност рядко ме хвали.

– Сигурно си срещала предубеждения в попгилдията поради майка ти?
– Усещала съм такива предубеждения, в този музикален бизнес няма по какъв начин да няма разделяне, злословия или погледи изкривено, само че това е нещо, през което се минава. Човек би трябвало да е непукист, това е доста по-добре, най-малко аз по този начин върша, тъй като няма по какъв начин всички да те харесват. Аз не мисля, че към този момент е нужно да има това разделяне сред другите жанрове и Слави Трифонов доста хубаво го е споделил, че музиката е или хубава, или неприятна.

– Също като майка ти не разчиташ на кавги за популярност…
– Смятам, че стойностните реализатори, които не са залагали на абсурда, като майка ми, са се задържали доста по-дълго време на гребена на вълната и песните им остават. По-добре е по-бавно, без кавги, само че трайно, макар че не съм срещу леките закачки и провокации, без обаче да се минава границата.

– Честите съпоставения с майка ти нервират ли те?
– Винаги са ни сравнявали, може би щях да имам нещо срещу, в случай че тя не беше човек, от който можеш да взимаш пример– тя е красива и съумяла и от време на време даже се усещам поласкана, като ме съпоставят с нея. Приличаме си по доста неща. Тя ме е учила, че не би трябвало да се отхвърлям от фантазиите си, само че и че не всичко е непременно. Тя ми е казвала също: Симона, в никакъв случай не робувай на модата, бъди себе си, по този начин ще се отличиш от останалите. Старая се да взема от нея точността й и да не закъснявам, както от време на време ми се случва. Има и неща, по които не си приличаме, да вземем за пример тя наподобява като жена, на която не й пука, само че в действителност се впечатлява повече от мен от някои неща. Аз съм по непукист и не ме е боязън какво ще кажат и пишат за мен, а също по този начин когато сме дружно на сцената с нея и на моменти тя повече се тормози, макар че има 25 години кариера.

– Песен на Глория е отдадена на теб – „ Радост – паника “. Освен мотиви за наслада, давала ли си й постоянно мотиви да се тревожи за теб?
– Не мисля, че има родител, който да не се тревожи за детето си, до 18 години имах вечерен час, както и задачата постоянно да си пиша домашните и да имам прекрасен триумф. Това много ме е стимулирало, от време на време ме е и изморявало, само че ме е научило на доста неща. В едно семейство би трябвало единият родител да бъде непоколебим, за което й благодаря. Лесно е, като си младеж да кривнеш и да не учиш, да вървиш повече по купони, само че постоянно, когато не съм си у дома на време и тя ми звъни – Симона, къде си, закъсняваш!

– Глория глезеше ли те, като по-малка?
– Не, тя постоянно е била доста строга. Казвала ми е – като искаш нещо, заслужи си го! Никога не е била от този вид, да ми подаряват разнообразни скъпи неща. Тя искаше да оценя какъв брой мъчно се изкарват парите и като започнах да работя, ми сподели: в този момент осъзна ли, че няма смисъл да си купиш финален модел таблет, а има смисъл да вложиш тези пари в нещо и аз ги вложих в идващите ми планове. Моите песни и клипове – „ SOS “ и „ Достъп неразрешен “ съм ги финансирала и провела сама, а майка ми не знаеше за това и ги видя чак когато бяха подготвени. Разбрах, че не е толкоз мъчно, просто човек не би трябвало в никакъв случай да се отхвърля.

– Чувствала ли си се от време на време в сянката на майка ти?
– Да, несъмнено, въпреки всичко тя е моя майка и се е потвърдила в годините и е построила нейното име. Нормално е хората да ни съпоставят, само че това стартира да избледнява с годините и стартирам да потвърждавам, че не пея просто тъй като съм щерка на майка си и татко си, а тъй като се трудя и малко по малко излизам от сянката й и се потвърждавам посредством песни и хубава продукция.

– Баща ти Илия Загоров още ли живее в чужбина и кои негови качества си взела?
– Баща ми още живее в Швеция, занимава се със собствен бизнес, усеща се добре и се веселя за него. Приличам доста на него като психика и по това по какъв начин чувствам живота, с него обичаме да сме душата на компанията, да купонясваме и излизаме. До ден-днешен е по този начин – пеем, танцуваме, а той свири на китара и като успеем да се съберем макар забързания метод на живот, намираме време да изживеем тези страсти. Майка ми е много заета, само че и с нея намираме време да вървим на кино, да се забавляваме, да записваме песни, всичко си е в баланс.

– Кои от настоящите имена на родната сцена харесваш и посещаваш ли и попфолк клубове?
– Обичам да излизам, последно бях на присъединяване на Тита на един рожден ден предходната седмица. Иначе всички доста ги одобрявам, кефи ме, че са доста продуктивни и добре знаят по какъв начин да си изиграят картите, много се приказва за тях. Радвам се на сътрудници, които имат триумфи! Попфолк изпълнителите също ги одобрявам и в този момент, като вървях на присъединяване на Джордан и бях като луда фенка, тъй като ми е любим от дребна.

– Песента ти „ Достъп неразрешен “ на твоя досегашен другар ли е отдадена и какви момчета харесваш?
– Не обичам да обричам песни на съответен човек, тъй като ги върша от обич към музиката. Иначе одобрявам момчета, които правят оценка девойките до себе си и ги поддържат, а също да може да им се има вяра. Не обичам лъжите, избирам всичко да си кажем в очите, в сравнение с по-късно да разбирам. Всичко мога да понеса, стига човек да е почтен с мен. В любовта, а и в другарството би трябвало да има съгласие и взаимни отстъпки, по този начин нещата вървят безпрепятствено.

– Поздравления за това, че нямаш пластични корекции, както някои от младите певици. Изкушавала ли си се в миналото да си направиш?
-Не, нямам потребност от пластични корекции – било на лицето, или по тялото. Мисля, че сме задоволително млади и се стараем да извайваме телата си не по неестествен метод, а с тренировки и вярно хранене. Корекциите са за хора, които имат потребност, или откакто си родила, да оказват помощ да изглеждаш добре. По принцип не съм срещу тези неща, само че съгласно мен всичко би трябвало да е умерено, тъй като по-късно някои не наподобяват на себе си.

– Продължаваш ли да спазваш лечебното недояждане на доктор Емилова?
– Да, несъмнено. За мен плодовете са здраве и метод на живот. Никога не ги не помня и те постоянно са част от моето всекидневие, поддържат ме мощна и ми дават сила. Обожавам сладко и шоколад, това ми е едва място и не мога да спра да хапвам сладко. Обичам и тестени неща, само че виждам да не ги употребявам, тъй като очевидно не съм от тези, на които не им се лепи – аз от най-малкото качвам, само че също по този начин и бързо свалям.

– Как се виждаш след 10 години?
– На сцената с два, или три албума зад себе си. Виждам се също по този начин със собствен личен бенд – „ Симона Загоровa бенд “.

– Какво четеш?
– Обичам книги, които да ме стимулират. От биографиите одобрявам тази на Мерил Стрийп. От нея съм взела толкоз неща като образец – по какъв начин са я отхвърляли, по какъв начин не са вярвали в нея, само че тя не се е отказала. Тя е или всичко, или нищо, тя е хамелеон! Обожавам Мерил Стрийп и предлагам горещо тази книга.

– Усещала ли си невидима поддръжка в сложни моменти?
– Сега се сещам за един подобен образец от „ Гласът на България “, когато бях в кръга с музикалните дуели и трябваше да избера в кой тим да отида. Тогава бях толкоз объркана, тъй като към този момент бях заобичала тима на Иван Лечев и си споделих: апелирам те, Господи, дай ми знак кого да избера, апелирам те! И тогава чух ясно моята баба от публиката – избирай Поли (Генова –б.а.)!

– Любимата ти мисъл, или откъс?
– Ще изтъквам Мерил Стрийп: „ Няма път към щастието, щастието е пътят “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР