Б ившият директор на Дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР Стефчо

...
Б ившият директор на Дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР Стефчо
Коментари Харесай

Стефчо Банков: Политици не са подслушвани

Б ившият шеф на Дирекция "Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи Стефчо Банков съобщи пред публицисти, че не са подслушвани политици преди изборите на 4 април.

"Този памфлет е един PR, това е клевета ", сподели Банков.

Той посочи, че по изборите са подслушвани служители на реда, само че връзки с политици няма. Започнала е инспекция, като министърът има достъп до цялата информация на дирекцията за една година обратно.

Банков сподели още, че излиза в болничен за 5 дни поради хипертонична рецесия, която отдава на "безпрецедентния напън и гнет над всички полицейски чиновници ". И изясни, че терорът се изразявал в това, по какъв начин вътрешният министър Бойко Рашков му декларирал, че не желае да работи с него.

Казал му, че в случай че не напусне, ще има проблеми. Поканили го самичък да напусне, а след това бил преназначен да подкрепя звеното за изборите. Всичко това почнало ден след акцията в Пловдив. В кабинета на Рашков били заместниците му и пред тях Банков бил упрекнат, че не е стигнал до върха при арестите.

Стефчо Банков описа още, че му бил оказван напън за задържане на чиновници в Министерство на вътрешните работи, за които нямало доказателства. И посочи, че става дума за акцията в трето РПУ в Пловдив.

Действията на Бойко Рашков стигнаха до такава степен, че "да манипулират хора и да задават въпроси - возил ли е шефът на Вътрешна сигурност в автомобила си опиати, пачки с пари и рязал ли е документи по отношение на изборите ", сподели Банков и съобщи, че всичко това не е правилно.



На брифинг в четвъртък той заяви, че е бил преназначен по служебна нужда. Той ще подкрепя вътрешния министър, като го поучава по въпросите за изборите.

За новата служба Банков разясни, че не може да я откаже, тъй като предстои на уволняване:

"Това е краткотрайно преназначение. По служебна служба - нещо като командировка. Тоест, като изчистване на неуместните чиновници ", посочи той.

"За да покажат какъв брой имат потребност от такива съветници, ми беше препоръчан един кабинет, който се намира в ъгъл, с доста малко светлина до входа на тоалетната ", изясни Банков.

По думите му е бил подлаган на напън:

"Действията на министър Рашков стигнаха до там, че да манипулират хора и да задават въпроси за това шефът на Дирекция "Вътрешна сигурност " возил ли е в служебния си автомобил опиати, пачки с пари и рязал ли е предходната седмица документи по отношение на изборите, което е безусловно погрешно изказване ".

Банков разгласи, че излиза в болничен, към този момент за пет дни.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
11 коментара - Как вървиш на работа? - Насила... - Не бе, по какъв начин стигаш до офиса? - Депресиран... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.Последни " БЕХ прави своята работа ", съобщи на брифинг някогашният министър на енергетикатаЕто защо е полезнаЕто какво ще координират заместниците на министър-председателятКонфликтът сред Хамас и Израел избухна на 10 май с изстрелването от палестинското ислямистко придвижване на ракети по ИзраелToва сподели водачът на ГЕРБ по време на среща с младежи от партиятаЩе има ограничавания за профилите, които непрекъснато не съблюдават правилатаСпоред държавното обвиняване те са " икономисали " налозите, като са предавали пред Национална агенция за приходите документи с погрешно съдържаниеТова се показва в известие, оповестено на интернет страницата на институцията във връзка днешния Световен ден на незабавната здравна помощВижте предизвестието от Световната метеорологична организацияТе ще работят този уикендИзстрелите били възпроизведени в междублоково пространствоВърховните съдии не са съгласни и с това, че би трябвало да се прави инспекция на спецсъдилищата за 10 годиниСъдия отсъди взаимно настойничество над децата имОт сектора желаят незабавни ограничения за спасяването на летния сезонЕксперти ще откриват имало ли е корист със средства
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР