Б ългарската агенция по безопасност на храните констатира огнище на

...
Б ългарската агенция по безопасност на храните констатира огнище на
Коментари Харесай

Случаи на африканска чума във ферма край Пазарджик

Б ългарската организация по сигурност на храните установи огнище на африканска чума по свинете (АЧС) в индустриална плантация в село Априлци, област Пазарджик.

Това оповестиха от пресцентъра на БАБХ. Положителните резултати от пробите са доказани от Националната референтна лаборатория в Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт в София.

В засегнатия свинекомплекс се отглеждат близо 13 000 животни от разнообразни възрастови категории.



Предприети са ограничения за надзор и очистване на болестта според разпоредбите на европейското и националното законодателство и Плана за незабавни дейности при надзор на АЧС.

Определена е 3-километрова защитна зона към огнището, в която влизат селата Априлци и Сбор в област Пазарджик.

Определена е също и 10-километрова следена зона, в която влизат селата в региона: Цар Асен, Росен, Овчеполци, Гелеменово, Сарая, Юнаците, Величково, Попинци, Левски, Елшица, Памидово, Динката, Щърково, Калугерово, Карабунар и Свобода.



Предстои умъртвяване по човечен метод и неутрализиране на всички инфектирани и контактни прасета в засегнатия обект при съблюдаване на нормативните условия.

Свиква се Областната епизоотична комисия на следващия ден, 19 август 2021 година, в 10.30 часа в Областна администрация - Пазарджик.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
2 коментара В лондонски клуб влиза очевидно развеселен благородник и се настанява на бара до уединен кисел господин. Новодошлият пали пура и общително предлага на съседа си.… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЦяло потомство афганистанци навърши пълноправие по време на ръководството на подкрепяното от Съединени американски щати правителствоОбединените арабски емирства са приели афганистанския президент Ашраф Гани и фамилията муАдамян: Трябва да имунизираме дамите, които се готвят да забременеятПанайотов: Българската страна ще направи всичко необходимоСъпругът на актрисата удостовери, че тя е бременнаСара Армстронг разкрива по какъв начин е отслабнала с 64 кг за седем месецаКарадайъ: Няма да има безусловна и непотърсена поддръжка " Тя обаче към този момент пониква " Христо Иванов: Поне за малко да излъчим управлениеСтойността ѝ е с 44 лева по-висока спрямо 2021 г.Хората по целия свят, ядат от ден на ден бърза храна, само че знаят ли за тези рисковеMинистър Денков заяви, че са създадени четири разновидността за работа на учебните заведения, детските градини и на центровете за поддръжка на личностното развиване през новата образователна година " Корупционерите търсят фиктивен юридически мотив, с цел да върнат часовника обратно към времето на Борисов, когато те паразитираха върху бюджета ", сподели още президентътКакво оповестиха от прокуратуратаИТН получи седем непрекъснати парламентарни комисии, ГЕРБ, Българска социалистическа партия и " Демократична България " - четири, Движение за права и свободи - двеНяколко знака могат да подскажат за съществуването на сериозен проблемОт мрежата НА ЖИВО: Лудо
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР