Азиатските акции последваха спада на Уолстрийт от вчера, а йената

...
Азиатските акции последваха спада на Уолстрийт от вчера, а йената
Коментари Харесай

Опасенията относно повишенията на лихвите продължават да влияят на акциите

Азиатските акции последваха спада на Уолстрийт от през вчерашния ден, а йената поевтинява през днешния ден, откакто вложителите остават изпълнени с неустановеност по отношение на това какъв брой нападателно Фед ще подвига лихвите в битката си с инфлацията, макар изнесените по-рано през седмицата по-благоприятни данни за растежа на цените.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI се намали с 0.10%, а австралийският главен показател губи 0.62%.

На противоположния полюс беше японският Nikkei, който скочи с 2.37% - до най-високото си равнище от януари, откакто пазарите отвориха след народен празник.

Йената поевтинява с 1.24% и се търгува на равнище от 133.39 по отношение на $.

Лекото оттегляне при щатската инфлация оскъпи акциите и ограничи повишаването на $, до момента в който редица представители на Федералния запас не опровергаха упованията, че централната банка ще забави стягането на паричната политика.

Вчера показателят на китайските сини чипове CSI300 регистрира най-големия си скок от повече от 3 месеца.

Щатският показател S&P 500 през вчерашния ден затвори с минимално намаляване от 0.07%, а софтуерният Nasdaq Composite изгуби 0.58%. Dow Jones Industrial Average записа растеж от 0.08%.

Президентът на подразделението на Фед в Сан Франциско Мери Дейли зави през вчерашния ден, че покачване на лихвите с 50 базисни пункта през идващия месец "е разумно " поради икономическите данни, тя е отворена и за по-голямо покачване, в случай че е належащо. Лихвата сега е на равнище 2.25%-2.5%.

Президентът на подразделението на Фед в Чикаго Чарлз Еванс счита, че централната банка евентуално ще би трябвало да вдигне лихвата до 3.25%-3.5% тази година и до 3.75%-4% до края на идната, което беше в звук с оповестеното от ръководителя на Фед Джеръм Пауъл след последното съвещание през юли.

Президентът на Фед в Минеаполис Нийл Кашкари пък сподели, че не е "видял нищо, което трансформира " нуждата за покачване на главната рента до 3.9% до края на годината и до 4.4% до края на 2023 година

Доходността по щатските 10-годишни държавни облигации резервира позиции, откакто набъбна през вчерашния ден и за последно беше на равнище от 2.8766%.

При суровините петролът от сорта Брент поевтинява с 0.63%, до 98.97 $ за барел. Цената на щатския лек недопечен нефт (WTI) се намалява с 0.69%, до 93.69 $ за барел.

Брентът към момента е на път да запише покачване от 4% в цената за седмицата, до момента в който WTI евентуално ще регистрира 5% растеж за седмицата.

Биткойнът изтри част от растежа си от през вчерашния ден и поевтинява с 1.22%, до 23 916 $.

Спот цената на златото се намалява с 0.14%, до 17 687 $ за тройунция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР