Аз ще се върна един ден - ще спра да

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: Летище София вече е частно, абсолютната давност не важи за стари дългове

" Аз ще се върна един ден - ще спра да накуцвам, ще си умря. Когато се активизирам, когато се види какво могат другите, аз ще се върна. Като какъв, няма никакво значение. "

Познахте евентуално създателя на този, както и на други незабравими цитати от все по-абсурдния спектакъл, разиграван от някогашния към този момент министър председател и неговата до неотдавна ръководеща партия. Днешният ден беше доминиран от една болнична стая и един някогашен министър председател, който продължава да се вижда с жителите на страната и с публицистите единствено през фейсбук. В случая - с цел да разгласи имената за кабинет, който няма да получи никаква поддръжка в Народното събрание.

В надалеч по-интересния сюжет на гърмежите в Чехия, поради които Прага и Москва влязоха в дипломатическа война, българският оръжеен търговец Емилиян Гебрев отхвърли публично да е изнасял оръжие за Украйна от Чехия. С това той опроверга чешките управляващи, съгласно които неговите колета са били на прицел от съветските сътрудници.

А в един различен свят, надалеч от лечебните заведения и Прага, жителите на " Бояна " не престават да стачкуват против обстоятелството, че общината е дала единствения публичен терен за спорт в квартала на състезателен клуб, който има намерение да го застрои и огради. Клубът е представляван от Даниел Боримиров и ще употребява 10-те декара в скъпия квартал против 2 хиляди лв. месечен наем.

Единствената положителна изненада пристигна от времето. София видя ден съвсем без дъжд и съвсем със слънце, което се трансформира в много огромна необичайност за април. НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯ Летище София към този момент има частен собственик От 0 часа през днешния ден летище София има частен концесионер - фондът Meridiam, който по контракт ще го ръководи идващите 35 години. Вчера е била платена първичната такса от 660 млн. лева от " Соф кънект ".

А през днешния ден бяха оповестени нови имена на надзорния съвет на сдружението, като самостоятелен членове влизат Илияна Цанова (бивш длъжностен вицепремиер, работила в Европейска банка за възстановяване и развитие и за така наречен проект " Юнкер " ) и Филип Гунев (бивш зам.-министър на вътрешните работи). Цанова ще оглави надзора, в който влизат още трима представители на фонда Meridiam, един на бъдещия управител - летището в Мюнхен, и един самостоятелен от авиосектора.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР