"Аз съм в голям дълг пред Брайън Макдоналд за този

...
"Аз съм в голям дълг пред Брайън Макдоналд за този
Коментари Харесай

Най-накрая определиха диагнозата русофрения

"Аз съм в огромен дълг пред Брайън Макдоналд за този ослепителен неологизъм: русофренията е психологично разстройство, при което пациентът по едно и също време има вяра, че Русия е на път да рухне и че е на път да завладее целия свят ".

Един от най-ранните образци за болестта е казусът от 1992 година, когато министърът на защитата на Литва назова Русия "страна с мрачни вероятности " и незабавно съобщи, че "след към две години тя ще съставлява голяма заплаха за Европа ".

Мрачна вероятност и най-голяма заплаха. Предвид доста слабите демографски вероятности на личната му страна, това изявление прозвуча много иронично. В последна сметка бъдещето на самата Литва се разказва от мнозина като „ няколко домове за старци, заобиколени от гора “.

Но дано не забравяме, че той сподели това по време на триумфа на култа към ЕС/НАТО.

И през 2014 година президентът на Съединени американски щати Барак Обама увековечи концепцията за ''русофрения'' в едно от своите изявленията: „ Но мисля, че е значимо да забележим огромната картина.

Русия не създава нищо. Имигрантите не се стичат в Москва в търсене на нови благоприятни условия. Средната дълготрайност на живота на съветските мъже едвам доближава 60 години. Населението понижава. И по тази причина би трябвало уверено да реагираме на заканите за целия район, които идват от Русия ".

Обама бърка по безусловно всички точки: всичко, което той направи, свидетелства за това какъв брой неприятни са били неговите съветници.

В западния разказ Русия непроменяемо е обречена на неуспех: тя ще се срути през 1992 година, ще се разпадне през 2001 година, ще се провали през 2006 година, а по-късно през 2008, 2010 и 2015 година

Привижда им се разрушаващата се стопанска система на Русия, изолацията на интернационалната сцена, остарелите оръжия, вътрешната неустойчивост.

Русия е бензиностанция, маскирана като страна. Тя е обречена на неуспех в Сирия и най-сетне ще загуби въздействието си и в прилежащите й страни през 2020 година

Страна с Брутният вътрешен продукт, съпоставим с този на Австралия, не може да си разреши да работи като суперсила, да води продължителна война в Сирия, да се бие в Украйна и в това време да създава свои лични стелт изтребители и друга военна техника, която не отстъпва на американската.

През 2016 година американската частна разузнавателно-аналитична компания Stratfor, прогнозирайки обстановката в света през 2025 година, счете за малко евентуално Руската федерация да оцелее в настоящия си тип. И Путин също.

През 2000 година той беше показан като малък деспот със сметка в швейцарска банка, през 2001 година - като „ подпоручик Киже “, през 2003 година - като следващия Брежнев. През декември 2011 година той се сблъска с най-голямата рецесия, а през януари 2015 година беше застрашен да загуби всички лостове на въздействие.

След това, през юли същата година, той изглеждаше слаб и изплашен за западните читатели, а през май 2016 година ненадейно разшири прекалено опциите си.

И по този начин нататък... той загуби блясъка си през 2017 година, загуби хватката си през октомври 2018 година, загуби доверие през юни 2019 година и по-късно още веднъж през септември.

Къщата му от карти се разпадаше и той беше знак на унижението на Русия през август 2018 година През януари 2020 година Путин беше на прага на своята политическа гибел, а през април икономическата рецесия и коронавирусът заплашиха да го смъкват.

Накратко, в продължение на двадесет години той е на път да загуби остатъците от поддръжка и всички негови трикове към този момент са изчерпани.

Руската стопанска система също няма да продължи дълго: тя през 2014 година бе по-малка от испанската или даже калифорнийската, а през 2015 година беше раздрана и очакваше муден спад. Не се опасявайте от Русия, изолирайте я на интернационалната сцена, тъй като тя е слаба, а нейното население застарява и бързо понижава!

Понякога, извънредно рядко обаче, някой по-проницателен ненадейно се чуди по какъв начин по този начин се случи, че слабата немощна Русия още веднъж се трансформира във велика мощ. Защо имаща по-малко пари от Канада и по-малко население от Нигерия тя „ ръководи света “? Но обясненията са доста повърхностни: прекалено много пари се харчат за оръжия или това е просто съвпадане.

В ерата след Студената война Русия, колкото и да е бедна в доста основни области, тя съумя да се трансформира във втората мощ в света за доста години напред. Казват ни, че единствено когато Китай се издигне след 20 години или Съединени американски щати имат нов президент, това ще се промени.

Дотогава Владимир Путин може да играе игрите си колкото желае. Разбира се, всички тези пъзели се основават на това, че същинският индикатор за положението на съветската стопанска система е обменният курс на рублата. Всъщност това към този момент не е много глупава и подвеждаща концепция.

В същото време Русия в западната политическа мисъл е голяма, рискова, в действителност екзистенциална опасност за цивилизацията, настояща с колосална успеваемост по едно и също време във всички направления.

Опровергавайки известните заблуди за слабите си военни сили, тя организира блестяща военна акция в Сирия през 2015 година, а през 2018 година създава най-мощното нуклеарно оръжие в света, от което Съединени американски щати няма къде да се скрият.

През януари идната година бяхме осведомени, че дружно с Китай построяват електромагнитни супербомби за енергийната система на Запада.

Русия сътвори „ неразрешени за полети зони “ с помощта на оглушителните благоприятни условия на своите системи за електронна война, а също по този начин разполага с безусловно неуловимите подводници „ Черна дупка “, и тя с потомство изпревари всичките си евентуални съперници в танкостроенето, сътвори неудържима ракета-убиец и ненадмината система за противовъздушна защита. И най-после, тя работи по новата ракетна опасност за офанзива на континентална Америка.

Генерал Брийдлав, някогашният висш главнокомандващ на НАТО, който значително разгневи мечката, ни дава изключително изумителен образец: в този момент той се опасява, че при положение на война „ Европа ще бъде безпомощна, откъсната от подкрепления и ще бъде напълно под ръководството на Русия.

Британската войска ще бъде унищожена в границите на 24 часа, НАТО ще загуби в Прибалтика, а съветската опасност през днешния ден е невиждано висока през всичките десетилетия след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики ".

Путин беше разгласен за най-влиятелния човек в света през 2018 година, а в случай че се сплоти с Китай, той може да стане още по-мощен. И никога не трябва да забравяме за колосалната хакерска опасност на Русия и нейния всемогъщ злотворен програмен продукт!

Нейната интервенция и въздействие върху резултатите от гласуването в западните страни е неоспорима и голяма: изборите в Съединени американски щати през 2016 година, референдума за Брекзит във Англия, Канада, Франция, Европейски Съюз, Германия, Каталуния, Холандия, Швеция, Италия, Мексико - Newsweek дава най-пълния лист.

А Путин безчет пъти е обявяван за главната опасност за интернационалния ред, учреден на разпоредбите: през февруари 2007 година, май 2014 година, януари 2017 година, февруари и май 2018 година, юни 2019 година и доста пъти преди и по-късно.

В продължение на две десетилетия като съветски водач Владимир Путин не криеше своето неуважение към демокрацията от западен вид и върховенството на закона.

Отравянето на съветския политически деятел Навални на фона на поддръжката за усилване на репресиите в Беларус демонстрира какъв брой надалеч Путин и неговите поддръжници са подготвени да отидат, с цел да заглушат своите врагове и да запазят своята власт.

Така че, от една страна, Русия е държава-провал, с мизерна стопанска система, със мощно надценена военна мощ и, също така, водена от човек, който непрекъснато е изправен пред вътрешно злополучие. Западът няма от какво да се тревожи: Русия сега е безнадеждно слаба, а бъдещето й е мрачно и мъгляво.

От друга страна, Русия има изключителна военна мощност и стопанска система, способна да прави каквото си желае с младия, всесилен и непрекъснат водач на страната. Нейната пропагандна мощност е колосална и неотразима, тя е главният фактор, който дефинира обстановката по света.

Освен че пристигна като гръм от ясно небе, COVID-19 дава на Путин още една опция да заблуди Запада, подкопавайки скъпия интернационален ред, учреден на разпоредбите. Не е ясно по какъв начин ще направи това, само че би трябвало да го повярвате. Това би трябвало да тревожи Запада, когато пандемията завърши.

Не тъй като Русия съставлява сериозна опасност за нашите ползи. Това не е по този начин, макар че Путин би предпочел да мислим, че той и умиращата му страна в действителност са опасност. Но Русия не е единствената властническа страна, която се стреми да се поучи от уроците от актуалната рецесия, които биха могли да бъдат употребявани в предстоящ спор.

Руският трик с първата в света ваксина, която западните специалисти считат за рискова, по някакъв метод се появи по знамение, редом с опитите за кражба на оксфордската ваксина. Руснаците, руснаците са на всички места!

Русофрениците са безусловно неуязвими за въздействието на действителността. Успехът на Русия? Забравете за нейната завист и се пробвайте да употребявате здравия разсъдък. Нейните въоръжени сили са призвани да пазят страната, а не да ръководят света: това е по-евтина и по-постижима цел.

Икономиката й - с помощта на западните наказания - направи Русия може би единствената автархия в света. Електоралното вмешателство е откровена неистина, предопределена да нарани Тръмп и да оправдае Клинтън, и по-късно беше щастливо подхваната от марионетките във Вашингтон.

Не се опитвайте обаче да намерите елементарни доказателства. Както споделя един създател на публикация от New Yorker, „ Такива външни интервенции в действителност съществуват, само че преувеличаването на техния обсег и мощност в последна сметка подкопава концепцията за същински митинг ''отдолу-нагоре'', който по подигравка на ориста е изцяло съгласуван с тайния светоглед на Путин “...

Или, както се изрази Washington Post, по един в действителност запаметяващ се метод, „ Изключително интелигентен способ е да се подмятат истории на Запада за сякаш огромни интервенции за въздействие, които или въобще не съществуват, или имат малко влияние “. Какво е възприятието? Този развой е идеално разказан от Скот Адамс: „ Липсата на доказателства е доказателство единствено по себе си “.

Източник:, превод "Труд бг "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР