Аз съм щастлив човек, правя това което обичам. Това е

...
Аз съм щастлив човек, правя това което обичам. Това е
Коментари Харесай

Цигуларят Васил Василев: Щастлив човек съм, правя това което обичам

" Аз съм благополучен човек, върша това което обичам. Това е Васко. Животът ми непрестанно се сменя, през днешния ден съм рок звезда, на следващия ден никой не ме познава ", сподели пред Нова телевизия цигуларят Васил Василев.
Прочетете още
Бях страхотна звезда като дребен в България. Свирех за президента, за Тодор Живков, правех филми. В момента, в който дойдох в Москва бях никой, там свиреха 10 пъти по-добре от мен. Трябваше да се състезавам. После пристигна перестройката и отпътувах за Англия, нов език. За мен всеки ден е предизвикателство. Като музикант би трябвало да си хамелеон. Днес съм Бах, на следващия ден съм Вивалди, споделя пред Мон Дьо Василев.

Паганини е неговата легенда. Той е направил цигулката поп инструмент. Хората пишат, че тези когато са били на негови концерти, са чували птици, чували са дявола, представяли са си, и са припадали, споделя цигуларят.

„ Моята учителка ми беше споделила, ти можеш да свириш каквото поискаш механически, най-важното е да бъдеш добър човек. Баща ми и майка ми са били млади родители, когато съм се родил, аз бях неточност. Майка ми е била на 18 година, татко ми на 19 година Днес сме повече като другари. Баща ми беше цигуларят и нямаше въпроса искаш ли да си футболист, а на какво ще свириш – пиано или цигулка? “, спомня си още той.

Василев споделя, че е имал детство, в което е познавал доста надарени актьори и това му е помогнало да бъде това което е сега.

„ Актрисата Невена Коканова, с която играехме в един общ филм „ Слънце на детството “ ме заведе в Чехия, с цел да ми гледат на ръце и там ми споделиха, че в никакъв случай няма да съм милионер, само че ще пребивавам като подобен “, сподели цигуларят.

Според него най-хубавите концерти са тези, които прави на неговите турнета, за неговата аудитория. Тези които са за някакви събития, конгрес на партия или коронясване е спектакъл. Но съгласно него, този спектакъл хората го обожават.

Безспорно обаче Василев дефинира коронацията на крал Чарлз III като нещо същинско, а не като фон, неописуемо възприятие и добави: " Тази музика и традиция е нещо, което не се случва постоянно ".

По време на коронацията имаше нормално напрежение. Ако по време на интервенция на човек, стане неточност, това е напрежение. Голяма работа, че ние да вземем за пример няма да изсвирим нещо както би трябвало.

" Беше занимателно, правехме си селфита, само че нямах среща с краля след коронацията. В британските медии излязох като концертмайсторът на Краля, което не е неприятно, харесва ми. Като довеждане докрай на кариерата става ", сподели Василев.

Цигуларят мечтае да бъде на една сцена с актьори като Бионсе, Сам Смит и други.

Музиката ми има доста цветове, които се сменят непрекъснато. Трябва да има и миризма и цвят. Ако имам време бих се научил да изсвирвам и на китара, тъй като я боготворя., добави той и показа, че като дребен е мечтаел да има личен ресторант или да бъде пазач.

За него славата не е главозамайваща, само че я харесва. Не му пречи, даже му оказва помощ.

„ Когато съм си в България, където съм прочут, хората постоянно ми се усмихват. Никога не съм казвал, че съм по-добър от някой различен. Паганини постоянно ще бъде по-добър от мен “, с усмивка споделя Василев.

„ Но нямам самочувствие да смъквам мадами, постоянно ми е било мъчно. Любовта много постоянно пречеше на цигулката “, сподели той.

За него парите не носят благополучие и не са го научили на нищо.

" Живея в хотели, изсвирвам в хубави зали. Виждам такива неща, които в никакъв случай няма да мога да си ги купя с пари ", уточни още той.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР