Аз съм против липсата на морал и политическите назначения, които

...
Аз съм против липсата на морал и политическите назначения, които
Коментари Харесай

Разпадът в Народния театър: Това е сарай на Бойко и Доган

„ Аз съм срещу неналичието на морал и политическите назначения, които трансформират културния институт в дъщерна фабрика на сараите на Доган и Борисов… Нарушава се изконното право – независимостта на Народния спектакъл като културна институция. Това е моят митинг и той продължава. Никой от моите сътрудници, тези, които отидоха на поклонение при президента, както преди време при Тодор Живков, никой не разбра, че аз желаех да защитя достолепието и достойнството на театъра, не на себе си “.

Това споделя основният режисьор на Народния спектакъл Александър Морфов в изявление за „ Площад Славейков “ в първия си коментар пред медии след началото на абсурда с пиара Велислава Кръстева.

Повод за него е, че той още веднъж е надраскал вратата на кабинета ѝ – в този момент с „ Приемна на Движение за права и свободи “, само че този път и на шефа Васил Василев с „ Официален офис на Движение за права и свободи “.

В изявлението Морфов остро го нападна и споделя, че митингът му е против него.

Реклама

Според режисьора шефът „ узакони цялата тази безмозъчна партийна централа, която сътвори в Народния спектакъл “, и желал да ръководи като частна компания.

За Морфов той е купил артистите и разцепил театъра на две.

Режисьорът оповестява и за ново овакантяване – на основния художник на осветлението.

Той загатва в диалога още един път почетния водач на Движение за права и свободи и водача на ГЕРБ, като споделя, че шефът е „ заловен в примката на Доган, Борисов и цялата тази компания. На тях от дълго време съм им бодил в очите “.

Режисьорът чака да бъде уволнен дисциплинарно незабавно.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР