Аз съм поисках оставката на зам.-изпълнителния директор на Държавен фонд

...
Аз съм поисках оставката на зам.-изпълнителния директор на Държавен фонд
Коментари Харесай

Порожанов поискал оставка на Мизова от Борисов

Аз съм желаех оставката на зам.-изпълнителния шеф на Държавен фонд „ Земеделие “ Иванка Багдатова-Мизова, като решението бе в съгласие с премиера Бойко Борисов, разгласи в утринния блок на бТВ министърът на земеделието Румен Порожанов.

Министърът на земеделието сподели още, че е получил информация на 30 април, че мобилният телефон на Мизова е в туристически уебсайт за отдаване на къщи за посетители. Пред него тя е декларирала, че е желала да помогне при къщата за посетители в Юндола, само че по-късно е не запомнила да го махне.

„ Тя работи над 20 години в Държавна фирма "Земеделие ", предходна е през цялата експертна стълбица. Веднага извиках госпожа Мизова, разговаряхме по тематиката. Нейната догадка е, че е желала да помогне, оставила е телефона си там и е не запомнила за това нещо. Този обект действа като къща за посетители, изработен е като подобен, има сайт”, съобщи земеделският министър.

По думите на Порожанов, работата на служителите в Държавна фирма "Земеделие " е да ревизират импортираните планове и да правят заплащанията по тях. Земеделският министър изясни, че документи за финансиране са подавани два пъти – през 2010 година и през 2014 година и добави, че и в двата интервала той не е бил шеф на Държавна фирма „ Земеделие”.

„ По мое време – 2015 година, когато за повторно влязох във Фонда, беше завършило договарянето по приема за туристическите обекти. С моя заповед направихме разбор на плановете, появиха се доста нередности – имаше контрактувани кемпери, каравани. По рибарската стратегия имаше контрактувани яхти. Нито едно от тези транспортни средства не е било разплатено”, уточни земеделският министър.

„ За интервала 2011 година – 2016 година над 538 сигнала до прокуратурата сме изпратили. Бяха направени къщи за посетители, с обособени контракти, само че в една ерия – към морето. Веднага се появиха знаци като едни и същи банкови сметки, поръчители по задатъците, снабдители – въпросните къщи за посетители бяха разследвани и дадени на прокуратурата. Имаше опит за заобикаляне на правила”, сподели Порожанов.

Земеделският министър изясни, че за 62 къщи за посетители има наложени финансови корекции в размер на 10 млн. лева, като за 32 парцела – притежателите е трябвало да върнат цялата сума, тъй като вилите не са употребени по предопределение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР