Аз съм първи в България, на когото беше приложен Ремдесивир.

...
Аз съм първи в България, на когото беше приложен Ремдесивир.
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев: Заради COVID-19 спях седнал

Аз съм първи в България, на който беше прибавен „ Ремдесивир ”. Това стана с мое единодушие, защото нещата не вървяха. След петте вливания, се усъвършенствах. Това сподли пред Нова тв проф. доктор Генчо Начев, шеф на болница „ Света Екатерина “.

„ Възстановяването е дълъг развой. Има още за възобновяване, има още сили да дойдат. Неприятен миг в живота на един човек. Както споделят хората – Това, което не ни убива, ни прави по-силни. За мен беше един катарзис – от тъгата и страданието да се почувстваш освежен и подготвен за живот. Периодът, в който бях в болничното заведение, беше задоволително дълъг, с цел да си направя една равносметка на живота до момента ”, описа професорът.

Генчо Начев показа, че по време на лекуването си си е дал сметка за положителното и неприятното, което е направил в живота си, и си е извадил изводи за бъдещето. Проф. Начев прекарва във ВМА 2 седмици, измършавял е 13 кг.

„ Нямах никаква сила, едвам ходех. А има хора, които бяха по-зле от мен. Аз бях в обикновено инфекциозно поделение. Човек не може да е воин в тази конюнктура. Нямах никакви недоволства. Знам къде съм се заразил, сигурно това не е в болничното заведение. След позитивния тест започнах лекуване у дома, нямах температура, само че след започването на кашлицата се наложи да дремя седнал ”, описа още той.

Професорът разкри, че от дълги години страда от болки в кръста, само че по време на лекуването си от ковид не ги е чувствал, защото другата болежка е била доста по-силна. Той е измежду пациентите, които са се лекували с кръвна плазма от преболедувал. Лечението му е включвало „ Дексаметазон ”, „ Ремдесивир ”, както и комплекс от витамини.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР