Аз съм изключително удовлетворен от разбирането, което среща аргументираната българска

...
Аз съм изключително удовлетворен от разбирането, което среща аргументираната българска
Коментари Харесай

Радев: Не искам с българско оръжие да се убиват българи

Аз съм извънредно задоволен от разбирането, което среща аргументираната българска позиция във връзка с Република Северна Македония. Когато приказваме за общия европейски подтекст и за европейските институции, не трябеа да позволяваме тази наклонност нашата национална позицията във връзка с Република Северна Македония, да става пленник на спора в Украйна, тази наклонност не би трябвало да набира мощ. Удивително е по какъв начин Европа, която се построи като образец за останалия свят във връзка с народна власт и човешки права, на приемливост и устойчивост към езика на омразата, е подготвена да загърби тези правила и полезности. Не би трябвало да позволяваме легитимацията на македонизма , на идеологеми от някогашна Югославия и Коминтерна, да намират място в Европейски Съюз, тъй като те ще имат дълготрайни неподходящи последствия за Съюза. България като виновен член на Европейски Съюз, би трябвало да работи по този начин, че да интегрира сътрудници, а не проблеми в Съюза. Мислим в дълготрайна вероятност за стабилността в Европейски Съюз. Това сподели президентът Румен Радев от Германия.

Имаме цялостното схващане от станата на Германия за дерогацията и за България за вноса на нефт, изясни той.

Президентът разяснява и антикризисните ограничения на българското държавно управление. " Това е едно дълго чакано решение. Аз чакам, че би трябвало да има съответно решение и към жителите , само че такива решения би трябвало да бъдат вследствие на ангажирана политика, а не под натиска на улицата и евентуални митинги. Българското общество продължава да чака ясна енергийна тактика и дълготрайни политики ", уточни президентът.

Радев сподели още, че всеки ден от войната в Украйна е загуба освен за Украйна и Русия, само че и за цяла Европа. " България е част от всички европейски решение и решенията на НАТО за Украйна. Но там няма императив за даване на оръжие. Користните апели на наши политици да предоставим безусловно оръжие на Украйна, не би трябвало да позволяваме да се опаковат като честен дълг, който дължи България. Нека не забравяме, че ние имаме голяма историческа диаспора и тя е ситуирана тъкмо в зоната на спора. Аз не желая по един или различен метод с българско оръжие да се убиват българи, това е неприемливо ".

Призивите за мир непрестанно понижават, залогът към този момент е победа непременно - без значение от пролятата кръв, раздушенията и до къде ще стигне, сподели още Радев.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР