Аз съм Боил Банов. Ще съдя всички по трасето!С емоционално

...
Аз съм Боил Банов. Ще съдя всички по трасето!С емоционално
Коментари Харесай

Аз се казвам Боил Банов. Ще съдя всички по трасето!

Аз съм Боил Банов. Ще осъждам всички по трасето!

С прочувствено тракане по катедрата в Министерски съвет министърът на културата Боил Банов отговори на обвиняванията на депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева. " Ангелов, тази депутатка, по какъв начин й и беше името... някогашната ваша колежка, всички " има желание Банов да съди за " тази мръсотия ", която се е изляла.

" Всеки, който се пробва да ме дискредитира, мен, държавното управление и Министерство на културата, отлично! Много е хубава тази мръсотия през днешния ден, мръсотия на незначителност ", ядоса се министърът на културата.

Банов съобщи, че е подготвен да подаде незабавно оставката си, защото " е български режисьор и не е роден като министър ":
" Аз не съм се родил министър, имам морал и задания, които последвам. Работя в рамките за публично богатство и изгода ", увери той.

" Казвам се Боил Банов, режисьор съм и съм министър на културата от известно време. Не желая да бъда многославен, тъй като ми е обидно това, което се случва и то е под моето достолепие ", посочи той.

Боил Банов призна, че е извънредно разчувствуван, само че другояче спи умерено. В края на брифинга той даже се извини на публицистите за тона, с който приказва: " Не съм разтроен, само че съм сърдит... доста ", съобщи Банов.

Въпреки това той съобщи, че спи умерено и не се подава на рекет. Банов съобщи, че бил рекетиран от 4 години с някакви записи от Ангел Ангелов от Министерство на културата. Ангелов бил уволнен от някогашният министъра Вежди Рашидов за поредност от гафове и несправяне със отговорностите си. Министърът обаче не е подавал сигнал за рекета, като регистрира това като неточност сега. Той и не отговори на въпрос кой тъкмо го е рекетирал, обяснявайки, че това са извънредно комплицирани за доказване обвинявания, защото те се случват през трети и пети човек.

" Всички, които работят с мен, знаят, че не депозирам на рекет, тъй че тези евтини компромати не вършат чест на никого. Това лице - какво желае, какво е записало, хиляди оперативки съм правил в министерството ", недоумява Банов.

Банов изясни, че планът на Ларгото бил значим и сложен план, само че, в случай че му се съберат думи, евентуално е псувал, вдигал звук и защитавал държавния интерес по всевъзможен метод. По думите му от методът му на работа, може да се скалъпят още 56 записа. Банов допусна и че от сегашния брифинг и от неговите думи може да му подреден компромати.

Министър Банов изрично отхвърли обвиняванията на Йончева: " Няма опростени пари, а има заведена искова молба от министерството и текат правосъдни каузи. Няма спестени пари на никого. "

" Във всичко са заведени искове или съм ги подписвал като зам.-министър, или съм ги съгласувал като министър на културата ", изясни Банов. Припомняме, минути преди този момент вежди Рашидов съобщи същото в Народното събрание.

Банов показа исковата молба на Министерство на културата, която той е съгласувал по отношение на иск към компанията за просрочено време и за неизпълнени действия за 750 000 лева

Според него показаният като уличаващ го запис евентуално е монтаж. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР