Аз съм безнадеждна романтичка. И вярвам, че любовта може да

...
Аз съм безнадеждна романтичка. И вярвам, че любовта може да
Коментари Харесай

Ако го обичаш, защо искаш да го променяш?

Аз съм безнадеждна романтичка. И имам вяра, че любовта може да ни помогне да преодолеем всичко. Не тъй като хората, които обичаме, са толкоз могъщи, а тъй като любовта, която изпитваме към тях, е. Това е страст, която може да ни стимулира да работим по-усилено, да излезем от зоната си на комфорт, да не стопираме да опитваме нови неща. Именно по тази логичност имам вяра (или по-точно, вярвах), че в случай че някой в действителност те обича, ще има същото предпочитание да направи всичко по силите си, за да бъдеш щастлива и усмихната.

Любовта за мен представляваше егоистична мисъл за безкористна обич. Това беше любовта, която желаех – да не би трябвало да запитвам колегата си за нищо, тъй като той към този момент знае какво ми би трябвало или да го направи за мен, или ще ме попита за съвет, в случай че не може да се оправи. И аз правех същото. Трябваше постоянно да се имаме поради всеки различен и да си демонстрираме какъв брой ни е грижа посредством дребни дейности като масаж или обичаната закуска в леглото. Това не е доста – това са дребните неща, които споделят „ забелязах “ или „ през днешния ден си мислех за теб “.

Въпреки това, от време на време хората не виждат. Понякога срещаш някой, който не покрива персоналните ти упования за това какво значи да покажеш на някого, че го обичаш и който не прави нещата, които си се надявала, че ще прави. И някак си, както по знамение, се влюбваш в него…

Трябва ли да се притесняваш? И да и не.

Да, това би трябвало да е причина за безпокойствие, в случай че това, което искаш от него е толкоз значимо за теб. Всеизсвестен факт е, че хората не се трансформират, в случай че не желаят. Не можеш да принудиш някого да бъде подобен, какъвто не е, даже в случай че мислиш, че е за негово положително. Изразът „ Ако ме обичаш, ще направиш това! “ е притеснителен, тъй като да, в случай че той те обича, би могъл да се промени, само че в случай че ти го обичаш, за какво изобщо искаш да го променяш? Ако повода си ти, може би е време да погледнеш себе си и да видиш дали това в действителност е индивидът за теб и дали това, че не дава отговор на упованията ти ще е спънка да бъдете дружно.

И не, не трябва да се притесняваш, в случай че не той не дава отговор на това, което в началото се очаквала. Защо? Ако можеш да намериш други аргументи, заради които го обичаш толкоз доста, значи би трябвало да помислиш, преди да се притесниш. Можеш да срещнеш някой, който не е това, което очакваш, само че да откриеш, че има избрани качества, от които в действителност имаш потребност в живота си. Само тъй като той не вижда, не значи, че не му пука. Хората демонстрират любовта си по доста разнообразни способи и може би я показват това по способи, които не виждаме. Може би просто би трябвало да погледнем.

В последна сметка, вместо да бъдем безкрайни романтици, можем да бъдем оптимисти, само че с доза натурализъм и капка мисъл. Можем да изберем да останем правилни на идеалите си, да си тръгнем от съответната връзка и да намерим някой различен, за който имаме вяра, че е по-съвместим с нас или можем да приемем колегата си подобен, какъвто е и да прекараме щастливо живота с него. Тук няма вярно или неправилно. Ситуацията се свежда до това, което желаеме в живота. В последна сметка заслужаваме да бъдем щастливи и заслужаваме обич, която може да ни направи такива!

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР