Аз не се изказах на Националния съвет, но се изказаха

...
Аз не се изказах на Националния съвет, но се изказаха
Коментари Харесай

Михаил Миков: Едно е да казваш, че си алтернатива, друго е да правиш реална политика

Аз не се изказах на Националния съвет, само че се изрекоха доста хора със угриженост накъде върви Българска социалистическа партия, коментира пред БНР Михаил Миков по мотив извършения пленум на социалистите.

„ Едно е да казваш, че си опция и да се тупаш в гърдите до посиняване, напълно друго е да правиш действителна политика, която е друга от тази, която оферират ръководещите. Вчера (на пленума) се изрекоха доста хора, които са подкрепили госпожа Нинова на Конгреса, които са я подкрепяли и които считам, че и в този момент я поддържат, със угриженост за партията, в това число в подтекста на резултатите от последните локални избори и след парламентарните избори. Със угриженост, че няма нищо изключително, с цел да се привиква изключително съвещание на Конгреса по два въпроса, които се знаят като най-малко от две-три години. Значи има нещо друго, това беше паниката, която беше декларирана – и всички тези приказки за офанзиви, за хора, които не са „за“ битка с корупцията, за хора, които са били отстранени от постовете си и тази измислена теза за обединението с ГЕРБ “, разяснява още Миков, който беше безапелационен, че тематиката за коалиция или политическо доближаване с ГЕРБ не е настояща.

По думите му този въпрос е завършил с образуването на ръководещото болшинство, което няма потребност, с изключение на там, където се изисква две трети болшинство, от поддръжката на Българска социалистическа партия. Така че това е една псевдотема, която би трябвало да очертае кръга на „враговете с партиен билет“.

Категорично няма настроения за съдействие и коалиция с ГЕРБ, акцентира Миков. „ Така че този въпрос, аз мисля, все още на никое място не се разяснява в партията – за коалиция с ГЕРБ – не е и допустимо, не е и настоящо, не е належащо, преди всичко, съгласно мен, тъй като става въпрос за разнообразни политики. Тази тематика се вади единствено, с цел да се показват с пръст тези, които имат друго мнение от управлението. “, означи той.

„ И тази паника е в доста партийни членове и членове на Националния съвет, че политическите и организационните проблеми на Българска социалистическа партия би трябвало да са преди всичко, а не разискване на Бюджета, който в последна сметка и по Конституция е прерогатив на ръководещото болшинство. Защото, в случай че не се одобри подобен Бюджет, който отразява политиката на ръководещото болшинство, държавното управление пада. А виждате, че такива упования все още няма, дори и в Българска социалистическа партия управлението сложи задача за подготовка за идващите локални избори “, разяснява още някогашният водач на социалистите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР