Аз не съм сигурен и колко финансовият министър е бил

...
Аз не съм сигурен и колко финансовият министър е бил
Коментари Харесай

Хампарцумян: Отпадането на “бонус-донус“ и “данък-бъкшиш“ беше правилно

Аз не съм сигурен и какъв брой финансовият министър е бил неотстъпчив по ограниченията за бонус-донос и налог „ Бакшиш ", тъй като те звучат забавно, само че граничат с наивността от позиция на резултатите, които биха донесли на фиска, на данъчните. Това разяснява финансистът Левон Хампарцумян в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Според него би трябвало да има единна данъчна ставка за заведенията за хранене и хотелиерите, счита той. От облекченията за сектора съгласно него не е имало резултат върху потребителите. „ Нито поевтиняха заведенията за хранене, нито качеството на обслужване стана. От позиция на потребителите това беше неутрално. От позиция на Министерство на финансите - получават по-малко пари. Де факто ние субсидираме заведенията за хранене като общество ", счита Хампарцумян.

Тенденцията е лихвите по депозитите да стартират да порастват, съобщи той. „ Нещата са назрели и огромните банки, които дефинират държанието на пазара, чакат коя ще мигне първа и другите ще последват. Те ще стартират с ниска рентабилност - 1,5-2%, ще оферират разнообразни условия. Може беще се основат условия да се оферират структурирани депозити, които не са депозити, а вложения със предпазена главница, които носят по-висок обезпечен приход. От депозити няма забогатели ", съобщи Хампарцумян.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР