Аз не го отричам. Аз не го отричам като проблем.

...
Аз не го отричам. Аз не го отричам като проблем.
Коментари Харесай

Терзиев се оправдава: Не съм отговорен за това кога е създаден центърът за бежанци в Овча купел

" Аз не го отхвърлям. Аз не го отхвърлям като проблем ". Това сподели кметът на София Васил Терзиев в отговор на въпрос на " Фокус " и във връзка изказванията на майките от " Овча Купел ", че мигранти непрекъснато бият децата им.


" Това, което споделих е, че е значимо да не се политизират и да не се употребяват обособени произшествия за генерални изказвания. Имаме проблеми за решение, по тази причина откликнахме всички на тази среща и апелът е да се подходи отговорно от политическите партии и институции. Ние най-малко считаме да го създадем и да се погрижим за интереса на софиянци ".

На конкретизиране на " Фокус ", че родители настояват, че случаите са продължаващо деяние, кметът на София отговори по този начин:

" Най-вероятно. Аз не мога да нося отговорност за това по кое време е бил открит центърът за бежанци в " Овча купел " и да нося отговорност за това за какво няма камери. Мога да направя някои неща от днешния ден нататък. За момента няма даже група за съгласуваност сред Общината и Столична дирекция на вътрешните работи, която дружно да изготвя тактиката за сигурност ", съобщи Терзиев.

" Много се веселя за извършената среща и за няколкото несвързани случая, свързани с битови свади. Но въпреки всичко се веселя, че успяхме да се съберем и да обсъдим въпроса със сигурността. В нашите проекти стои по-тясна работа със Столична дирекция на вътрешните работи, да забележим кои са проблематичните региони, дружно с районните кметове на София. Важна е тактиката, къде да сложим повече камери и трите разнообразни екипа, които работят тематиката видеонаблюдение да бъдат обединени. Работим и по въпроса за увеличение на парите за видеонаблюдение ", увери кметът на Столична община.

" Надявам се тези битови произшествия да доведат до трайни промени на метода, по който мислим за сигурността в града, което е в полза на всички жители. Апелирах казусът да не се политизира. Има два типа жители - такива, които съблюдават разпоредбите, публичния ред, имат почитание към и такива, които не го вършат. И нашата битка е с тези, които не го вършат, с цел да могат всички други да живеят несъмнено и удобно ", сподели Васил Терзиев.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. Комисар Живко Коцев и шефът на Столичната дирекция на Столична дирекция на вътрешните работи бяха ва чуване в Столичния общински съвет. С тях, с цел да се регистрира пред общинарите бе и шефът на Държавната организация за бежанците (ДАБ) Мариана Тошева.

Като втора точка към единствената досега в дневния ред беше гласувана и призната чуване на жители от регионите " Възраждане " и " Овча купел ". Те са тук със съветници, с цел да опишат от първо лице каква е действителната конюнктура със сигурността.

Кметът на София Васил Терзиев изясни, че ще се направи проект за сигурността в столицата.

" Сигурността на жителите на София би трябвало да бъде наш максимален въпрос, само че с цел да не политизираме би трябвало да изчакваме обстоятелствата. Да работим с данни, да мислим трезво, не би трябвало да има заиграване с с такива тематики. В последните дни имаше три битови казуса. За мен е доста значимо жителите да съблюдават законите. За да реализираме това е значима тясната работа с институциите, което направихме и през миналата седмица. Наложи ли сме си да създадем конструкция, да работим освен по проблеми, а като цялостна тактика за сигурността на града и основни места на града. Ще предизвикаме и срещи с хора, които са най-близо до проблемите ", сподели Терзиев.

Извънредното съвещание на локалния парламент беше свикано по гледище от общинските съветници от ГЕРБ-СДС поради напрежението в столицата и зачестилите произшествия с присъединяване на на мигранти от последните дни в столицата. Само за 48 часа два митинга наводниха централната градска част на София и сплотиха стотици с претенции " Вън мигрантите от България " и безапелационното искане на жителите на " Овча купел " Центърът за настаняване на бежанци да бъде изместен от квартала им.

" Имаме доста проблеми с тези бежанци, непрекъснато има бити деца! ", съобщи протестираща против експанзията от страна на мигранти майка на две деца, излязла под дъжда, с цел да стачкува в името на живота, здравето и спокойствието на децата си.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР