Аз, като омбудсман, се сблъсквам с два вида безобразия. Едните

...
Аз, като омбудсман, се сблъсквам с два вида безобразия. Едните
Коментари Харесай

Омбудсманът пита кой е съставил документите за строеж на плаж Алепу

" Аз, като омбудсман, се сблъсквам с два типа безобразия. Едните са противозаконните, за които е ясно - сезират се органи, прокуратура. А другият тип са по този начин наречените " законни безобразия ", които дори повече вбесяват жителите. Има доста законни безобразия и в законите. " Това сподели в предаването " Тази събота " по БТВ омбудсманът на България - Мая Манолова във връзка със обстановката по застрояването на къмпинги и плажове по българското черноморие.
Като образец за законно безсрамие тя уточни методът, по който се събират екотаксите при първа регистрация на коли и " 60 000 000 лв. отиват в две или три частни компании, които дори не споделят по какъв начин харчат тези пари ". Относно градежът на плаж " Алепу ", омбудсманът бе безапелационна, че не е разумно общинските управляващи да не са наясно с територията на съответната община. " И анонимното: " някой е съставил документ ", " това не е гора ", " всичко е законно ", " тук има Подробен устройствен план и позволение " - това просто няма да свърши работа. Очевидно " някой е съставил този документ, а съответните органи са приели тази документи и други институции са издали разрешителни за градеж ", изрази мнението си по проблема Мая Манолова.
Тя уточни, че гражданското общество към този момент е събудено, изключително по повод обезобразяването на природата и похищенията върху околната среда и по тази причина сходни действия няма по какъв начин да продължат. " Факт е обаче, че всичко това се случва през зимата - в случай че може никой да не чуе и да не види, в случай че мине, само че все по-малко безобразия ще минават отсега нататък, което е положителната вест ", съобщи Манолова.
Българският бранител сподели още, че също ще напише съответните рекомендации към органите, които би трябвало да извършат инспекция и разбор на обстановката, въпреки че такива към този момент са подхванати. Тя акцентира, че ще окаже напън, с цел да бъдат потърсени виновниците и те да понесат отговорност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР