Аз бях привикана при напълно неясна процедура и в пълно

...
Аз бях привикана при напълно неясна процедура и в пълно
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Правосъдният министър не е куриер на документи или разказвач на истории

Аз бях привикана при изцяло неразбираема процедура и в цялостно несъгласие със закона. Антикорупционната комисия изисква от мен да показва сигналите, които съм получила в качеството си на министър против основния прокурор Иван Гешев. Аз несъмнено, ще го направя това. Но министърът на правораздаването нито е повествовател на истории, нито пък пощальон на документи. Така че аз ще спазя процедурата такава, каквато е изписана в закона.

Това разяснява в ефира на Българска национална телевизия министърът на правораздаването Надежда Йорданова.

В момента не сме тъкмо във война на институциите. Но би трябвало да отбележа доста ясно, че да, демократичната общност и ръководещото болшинство е във война с модела на превзетата страна. Това е борба, която жителите поведоха през 2020 година на площадите и след няколко избора имаме ръководство с воля да промени това. Въпросът е, че с изключение на борбата за смяна на модела, ние би трябвало да приказваме и за взаимоотношение сред институциите и ние несъмнено, вършим и това, разяснява тя. 

Победата ще бъде налице тогава, когато в нашето общество стартира да се усилва чувството за правдивост. Хората да покачат доверието си в институциите. Смяната на основния прокурор е единствено дребна крачка. Проблемът не е единствено личностен, уточни тя. 

Трябва да променим модела и да променим разпоредбите тъй че да не се повтаря тази обстановка, добави министърът. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР