Аз бях най-тежката опозиция на ГЕРБ, но същевременно съм прокарал

...
Аз бях най-тежката опозиция на ГЕРБ, но същевременно съм прокарал
Коментари Харесай

Проф. Вили Лилков: Не съм свързан с ГЕРБ

Аз бях най-тежката съпротива на ГЕРБ, само че в същото време съм прокарал над 100 решения по мои отчети и начинания, подкрепяни от разнообразни политически сили. В столичния общински съвет би трябвало да търсиш разговор, с цел да наложиш своите хрумвания. Това съобщи пред NOVA претендентът за кмет на столицата от коалиция “Синя София ” проф. Вили Лилков.

Споделя, че е един от основателите на подписка за сформиране на евроатлантическо държавно управление и смята това за верен ход.

“Бях задължен да го направя, тъй като политиците би трябвало да показват решения. Ако не бяхме поели тази иниацитива и партиите продължиха да се опълчват една на друга, може би в този момент щяхме да вършим с изключение на локални и парламентарни избори. Подкрепих проф. Герджиков, тъй като това беше моя идея ”, изясни претендентът. И добави, че в случай че не стигне до балотаж, ще поддържа десен претендент, в случай че има подобен.

По думите му София не би трябвало да бъде в ръцете на популисти и комунисти

“Не е имало диалози ГЕРБ да ме повдигнат за кмет на София, не съм обвързван с тях. Не се укривам във значими моменти и не се опасявам да изгубя имиджа си. Всичките ми години в общинския съвет са били в съпротива, като се изключи 4 години. Подкрепям политиката за създаване на метрото и ще я продължа. Инвестициите ще се усилят, а метрото ще навлезе в огромните квартали, където ще се сътвори и вътрешноквартален превоз. В един миг гратисчиите в градския превоз доближиха до 15%. Новата система на регистрация понижи внезапно този %. В южната част на града има преуплътняване със здания, без подобаваща градска среда. Ще желая от Народно събрание да промени Закона за устройство и застрояване на Столична община. Параметрите на застрояване за южните територии би трябвало да бъдат понижени ”, счита той.

Според него образец за корупция е кражбата на Общинска банка

“Беше направено по този начин, че мажоритарният притежател да не може да я ръководи. Подадох сигнал в прокуратурата. Друг образец за моите дейности са далаверите в “Софийски парцели ”. Аз и публицисти анализирахме 928 покупко-продажби и направих отчет за положението на сдружението. По него прокуратурата се самосезира и заведе каузи. „ София сити къмпани “ е заграбила 54 дка от Южния парк. Ако стана кмет, на първо време ще извикам шефовете на “Топлофикация ” и ще изискам цялостен разбор на положението на сдружението. Освен това ще ревизира системите за сигурността – звеното за предварителна защита на бедствия и повреди, и ще преориентирам политиката към предварителна защита ”, разяснява Лилков. И изрично отхвърли да е получавал финансиране от ГЕРБ.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР