Аз бях изненадана от това гласуване, защото не виждам политическа

...
Аз бях изненадана от това гласуване, защото не виждам политическа
Коментари Харесай

Хартиената коалиция подкрепи проекта на ГЕРБ за КПКОНПИ, отхвърли този на ПП - ДБ

Аз бях сюрпризирана от това гласоподаване, тъй като не виждам политическа логичност да бъде подсилен единствено законопроекта на ГЕРБ-СДС и да не бъде подсилен законопроекта на ПП-ДБ, има време до пленарната зала, уповавам се сътрудниците да го премислят. Това, което се случи сега, е политическо помпане на мускули, това не способства за естествения законодателен развой в тази комплицирана обстановка, разяснява Надежда Йорданова от ПП-ДБ.

 

Проектът на ГЕРБ-СДС разписва Комисията за противопоставяне на корупцията да се състои от седем членове, ръководител и шестима други. Шестимата ще се избират от Народното събрание по предложение от парламентарните групи, а седмият се предлага от президента и се утвърждава от народните представители. Предвижда се седемгодишен мандат на всички членове на комисията. Тя ще се ръководи на ротационен принцип, посредством чоп. Дейността по следствие ще се реализира от проверяващи инспектори, те ще са проверяващ орган по смисъла на Наказателно-процесуалния кодекс, като следователите и проверяващите служители на реда. От ГЕРБ-СДС също оферират делене на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество на две, като планът разписващ пълномощията на втората комисия, която ще дава отговор за нелегално добито имущество, ще бъде импортиран до края на седмицата.

 

На днешното съвещание на правната комисия имаше точка в дневния ред за чуване на основния прокурор Иван Гешев, по негова молба. Председателят на правната комисия Стою Стоев осведоми народните представители, че е постъпило писмо от основния прокурор, в което се декларира, че той има длъжностен ангажимент и по опция да се насрочи друго съвещание, на което да бъде изслушан. Народните представители обаче одобриха, че щом Гешев не е пристигнал, то това е самобитен отвод от чуване. Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС означи, че уговорките на основния прокурор са му били известни, когато е изпратил писмо до Народното събрание с искане да се организира чуване. Народните представители припомниха, че основният прокурор по устав се изслушва на три месеца в комисията по правни въпроси, по отношение на активността на прокуратурата, заяви Българска телеграфна агенция.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР