АЗ Алкмаар отстрани Андерлехт след изпълнение на дузпи и се

...
АЗ Алкмаар отстрани Андерлехт след изпълнение на дузпи и се
Коментари Харесай

АЗ Алкмаар разби прогнозите и изхвърли Андерлехт след дузпи от Лигата на конференциите

АЗ Алкмаар в профил Андерлехт след осъществяване на дузпи и се класира за полуфиналите в Лигата на конференциите. Нидерландският отбор, който бе изгубил първата среща в Белгия с 2:0, съумя да изравни общия резултат още в границите на първите 13 минути посредством две попадения на Евангелос Павлидис (5’, 13’), а в течение на срещата играчите на Паскал Янсен пропуснаха още един куп положения, с цел да се стигне в последна сметка до 11-метрови наказателни удари, които трябваше да решат спечелилия в този конфликт.

Срещата стартира чудесно за домакините, които получиха дузпа още във втората минута, когато десният бек Майкъл Мурийо направи глупава дузпа на границата на наказателното поле. Зад топката застана Евангелос Павлидис и осъществя за 1:0, като по този метод даде отличен старт и възроди още повече очакванията на нидерландците.

Футболистите на АЗ Алкмаар заличиха напълно преднината на Андерлехт след по-малко от четвърт час, когато Тижани Райндерс изведе брилянтно зад тила на защитата Йенс Йодгаард, той напредна и сви елегантно към голмайстора Павлидис, а той означи второто си състояние. Веднага след осъществяването на център топката бе пратена в предни позиции и Павлидис още веднъж се озова в отлична обстановка, само че този път се строполи на земята след интервенция на защитник. До края на първата част футболистите на АЗ Алкмаар пропуснаха още няколко доста преференциални положения да завършат цялостния поврат в общия резултат.

През втората част още веднъж домакините бяха по-опасния отбор на терена и още веднъж сътвориха няколко по-опасни положения на своята сметка, само че този път защитата най-много в лицето на Ян Вертонген се справяше добре и предотвратяваше навреме тези обстановки. Те не се възползваха от отличен късмет десетина минути преди края на постоянното време, когато Ван Бредероде излезе очи в очи със стража на гостите, само че се забави в най-важния миг и не съумя да насочи изстрел. Минута по-късно пък Милош Керкеш нацели и страничната греда на Барт Варбруген. Играчите на Паскал Янсен продължиха да пропущат с лека ръка положителни положения в последните минути.

В продълженията двата отбора си размениха още няколко рискове, само че грешки в завършващата фаза и положителни намеси на вратарите още веднъж предотвратиха рухването на ново попадение. Така се стигна до осъществяване на дузпи, където играчите на АЗ Алкмаар бяха доста по-точни и след два пропуща на гостите се класираха за полуфиналите в шампионата.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР