Аюрведа e древна индийска здравна система на повече от 5000

...
Аюрведа e древна индийска здравна система на повече от 5000
Коментари Харесай

Лечение с Аюрведа – това ще ви помогне!

Аюрведа e антична индийска здравна система на повече от 5000 години. Днес методиката й за лекуване е публично приета от Световната здравна организация и е водеща различна медицина. Аюрведа Банско е първият в България център, в който се реализира изцяло лекуване с методите на аюрведа. В клиниката има екип от Индия – доктор по аюрведа и сертифицирани терапевти. Всички те са със стаж от 10 до 14 години у нас и чужбина, голям брой специализации и квалификации, а лекар Махеш Вилас Гарже има Бакалавърска степен на факултета по Аюрведа медицина и хирургия към университета в Пуна през 2000 година. Практикувал е с опитни лекари и професори по медицина, които са съветвали президента и министър-председателя на Индия, дипломиран е да ползва към 400 разнообразни типа билки и техните формули за лечение на заболявания с аюрведа лечения.

В профилираната клиника се ползва различно лекуване на ред заболявания, доста от които в съвремието ни се дефинират като обществено значими: Заболявания на стомашно-чревния тракт – нарушено храносмилане, нараснала киселинност, запек, колит, хемороиди, разнообразни форми на хепатит; Сърдечни проблеми – хипертония (високо кръвно налягане), нарушавания на коронарното кръвообръщение, заболявания на сърцето;   Респираторни болести – синуит, кашлица, студова алергия; Ставни болести: артрит, спондилоза и сподилит, подагра; Заболявания на отделителната система: камъни в бъбреците, простатит, нарушавания на бъбречната функция; Кожни болести: псориазис, екзема, косопад, пъпки по кожата; Женски заболявания: неточен цикъл, кисти и фиброма, безплодие; Детски заболявания: намален имунитет, простуда с кашлица, недохранване, нарушен фокус в учението; Психологически проблеми: привързаност, меланхолия, бодърствуване, безпокойство; Двигателни нарушавания: парализа, последствия след прекаран мозъчен инсулт.

Могат да бъдат повлияни или лекувани и доста други здравословни проблеми и заболявания, тъй като методиката лекува на първо място енергийни несъответствия, водещи до физически проблеми.

Как се организира лекуването

Първо, на всеки пациент се слага диагноза посредством пулсова диогностика и проучване на езика, ушните миди, очите и обвивката на кожата.
Лекарят диагностицира посредством потребление на петте сетива. Например, употребява преслушването, с цел да се следи положението на дишането и говоренето. Изследването на Марма – точките е от особена значимост. Болестите се класифицират по 6 стадия на тяхното развиване: психифизиологичен, енергоинформационен, невроендокринен, ендотоксически, симптоматически и терминален.
Първите три стадия се считат за елементарно излечими, четвъртият – за излечим, петият – за мъчно излечим, а шестият – за неизцерим.
В тази връзка като илюстриращ образец може да се даде лекуване на рак в разнообразни етапи, лекуване на черен дроб.

Така за профилактика на здравето или лекуване на болестни признаци екипът в клиниката предлага 8-дневен период; за лекуване на леки болестни процеси са 10-дневния и 14-дневен интервал, за лекуване на по-сериозни заболявания – 21-дневен интервал. Един от основните правила тук е самостоятелният метод към пациента, отчитане на неговите конституционални и физиологически особености,  телесния му вид. С това е съобразена и лечението, която е комбиниране на личен хранителен режим с метода на външно и вътрешно пречистване. Външното влияние става посредством втриване на масла, сауна с билки, топли интензивни компреси, разтривки с билки и масла, обливане с масла, термични процедури, които приготвят организма за вътрешно филтриране, извеждат токсините отвън тялото и разкрасяват. Вътрешното филтриране от отрови, свободни радикали и тежки метали, се получава посредством съчетание на лечения – очистителни и слабителни. Това се съчетава – също съгласно самостоятелните особености – с лични натоварвания, лечебна гимнастика, медитация  и отмора. През целия курс на лекуване пациентите в клиниката са под непрекъснати грижи, включващи лекарски прегледи и наблюдаване, 2 или 3 лечения дневно с истински лечебни масла, индийски билки и детоксикиращ чай, био храна. Всичко това се извършва в избран ред и съчетания, и под контрола на експерт, приложението единствено на обособени способи е рисково и може да докара до утежняване на здравето, предизвестяват от клиниката. В същото време, вярно изпълнени методите, въпреки и оригиналност по отношение на западния метод на мислене и лекуване, имат неоспорими резултати, които ги подреждат измежду сполучливите практики на една антична просвета, прилагана и през днешния ден.

Снимки: Аюрведа Клиник Лъки Банско

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР