Айтана, буйна 25-годишна жена от Барселона с розова коса, получава

...
Айтана, буйна 25-годишна жена от Барселона с розова коса, получава
Коментари Харесай

Запознайте се с първия испански AI инфлуенсър, който печели до €10 000 на месец

Айтана, буйна 25-годишна жена от Барселона с розова коса , получава ежеседмично персонални известия от известни персони, които я канят на среща. Но този модел не е същински, а е основан от дизайнерите ѝ благодарение на изкуствен интелект.

Айтана, първият испански модел, основан благодарение на неестествен интелек т, се ражда в средата на сложен интервал.

Миналото лято Рубен Круз, нейният дизайнер и създател на организацията The Clueless , претърпява сложен интервал, тъй като няма доста клиенти.

" Започнахме да проучваме метода си на работа и осъзнахме, че доста планове се отсрочват или анулират заради проблеми отвън нашия надзор. Често това се случваше по виновност на инфлуенсъра или модела, а не заради проблеми с дизайна ", споделя Круз пред Euronews.

Затова те вземат решение да основат собствен личен инфлуенсър , който да употребяват като рекламно лице на фирмите, които се обръщат към тях.

Създават Айтана, чийто външен тип е непосредствен до съвършенството. Според основателя ѝ виртуалният модел може да печели до 10 000 евро на месец, само че междинната сума е към 3000 евро .

" Направихме го, с цел да можем да си изкарваме по-добре прехраната и да не подвластен от други хора, които имат его, мании или просто желаят да изкарат доста пари, като театралничат ", споделя Круз.
 Aitana Lopez2 Copyright The Clueless Agency Дизайнери, работещи по облиците на Айтана. Copyright: The Clueless Agency
Доходите на Айтана са много диверсифицирани.

Тя печели малко над 1 000 евро за една реклама , а неотдавна стана лице на Big, компания за спортни добавки. Допълнително моделът качва свои фотоси по долни дрехи във Fanvue, платформа, сходна на OnlyFans.

Само за няколко месеца тя съумява да завоюва повече от 121 000 почитатели в Instagram , а фотосите ѝ получават хиляди гледания и реакции. Тя даже получава персонални известия от известни персони , които не знаят, че не е автентичен човек.

" Един ден прочут латиноамерикански артист ѝ написа, с цел да я предложения на среща. Този артист има към 5 милиона почитатели и някои от нашия екип са гледали негови телевизионни сериали, когато са били деца ", споделя Круз.

" Той нямаше визия, че Айтана не съществува ", прибавя той.
 Aitana Lopez3 Copyright The Clueless Agency Рубен Круз и Диана Нунес, дизайнерите на Aitana, със София Новалес, управител обществени медии. Copyright: The Clueless Agency Как да вдъхнете живот на изкуствен интелект?
Всяка седмица екипът на организацията има среща, с цел да провеждат живота на Айтана. Те вземат решение какво ще прави през седмицата, кои места ще посети и кои фотоси ще бъдат качени, с цел да захранят почитателите, които желаят да знаят какво се случва с нея.

Но в живота на Айтана няма фотосесии, няма промяна на дрешника, а единствено композиция от изкуствен интелект и специалисти по дизайн, които употребяват Photoshop, с цел да създадат допустимо моделът да прекара уикенда в Мадрид, да вземем за пример.

" През първия месец осъзнахме, че хората следват живота на хората, а не просто фотосите . Тъй като тя не е жива, трябваше да ѝ придадем малко действителност , с цел да могат хората да се свържат с нея по някакъв метод. Трябваше да разкажем някаква история ", споделя графичният дизайнер.

Ето за какво Айтана, за разлика от обичайните модели, чиято персона нормално не се разкрива, с цел да може да бъдат " празно платно " за дизайнерите, има доста ясно изразена " характерност ".

Тя е основана като фитнес запалянко, решителна и със комплициран темперамент . На уеб страницата си тя се дефинира като общителна и грижовна.

" В Айтана е вложен доста труд . Създадохме я въз основа на това, което обществото харесва най-вече. Помислихме за усетите, заниманията и нишите, които са на мода през последните години ", изяснява Круз.

След като проучват трендовете, те осъзнават, че през последните години ориенталската просвета е станала доста европеизирана , по тази причина се пробват да пресъздадат това в нейната розова коса и геймърска страна.

Айтана е толкоз сполучлива, че дизайнерите към този момент са основали втори виртуален модел, наименуван Мая, която е " малко по-срамежлива ". Имената също не са определени инцидентно - и двете съдържат буквите на съкращението за изкуствен интелект (AI на английски).
 Aitana Lopez4 Copyright The Clueless Agency Изображения на Aitana. Източник: Euronews Подбиване на цените в инфлуенсърския отрасъл?
Агенцията е затрупана с молби от марки, които желаят да имат собствен персонализиран модел .

" Те желаят да имат облик, който не е действително лице и който показва полезностите на марката им, тъй че да няма проблеми с приемствеността, в случай че би трябвало да уволнят някого или към този момент не могат да разчитат на него ", споделя Круз.

Съществува и опция за икономисване на разноски . Когато организацията, която преди е работила с същински инфлуенсъри, осъзнала какво печелят, те го намерили за ненормално.

" Ким Кардашиян печели един милион евро за фотография в Instagram , а не лекува рак. Никой не печели милион евро за това, че е качил фотография в обществена мрежа, това ми се коства неуместно ", споделя той.

Агенцията счита, че това може да помогне за понижаване на пазарните цени и да даде подтик на дребните компании, които не могат да си разрешат огромни рекламни акции.

Инициативата обаче не е лишена от критици. Мнозина се притесняват, че нереалистичното съвършенство на моделите може да повлияе на младото потомство да се вманиачи по постигането на такова великолепие.

Критики се насочат и към мощно сексуализирания облик на моделите , който се основава. В отговор на това организацията декларира, че те просто следват естетиката, която към този момент е основана от същинските инфлуенсъри и самите компании, които развиват маркетинг през обществените мрежи.

" Ако ние не следваме тази хармония, фирмите няма да се интересуват от нея (Айтана). За да се промени тази система, би трябвало да се промени визията на фирмите. Светът като цяло е сексуализиран ", считат основателите на изкуствения AI модел.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР