Айнтрахт (Франкфурт) изненадващо спечели купата на Германия по футбол. На

...
Айнтрахт (Франкфурт) изненадващо спечели купата на Германия по футбол. На
Коментари Харесай

Айнтрахт изненада фаворита Байерн и грабна купата на Германия

" Айнтрахт " (Франкфурт) изненадващо завоюва купата на Германия по футбол. На финала в Берлин " орлите " победиха с 3:1 любимеца " Байерн " (Мюнхен), с цел да побеждават с петия си трофей в конкуренцията. Анте Ребич даде задатък в интерес на " Айнтрахт " още в 11-ата минута след асистенция на Кевин-Принс Боатенг.

В 53-ата минута Роберт Левандовски изравни резултата, откакто получи топката от Джошуа Кимих, а головият му удар във вратата, защитавана от Лукаш Храдецки, се получи след рикошет. Баварците не съумяха да наложат предимство в последния мач на Юп Хайнкес отпред на тима.

Опитният 73-годишен експерт размени Карло Анчелоти, само че съумя да завоюва единствено шампионската купа в Германия. В 80-ата минута удар Матс Хумелс с глава се отби в гредата. Само две минути по-късно хърватският национал Ребич се разписа за 2:1, носейки голямата наслада за ентусиастите от Франкфурт. От " Байерн " стачкуваха, че Боатенг е играл с ръка при извеждащото подаване за Анте Рабич, само че голът беше зачетен след обзор на повторенията.

В добавеното време грандът от Мюнхен имаше искания за дузпа за нарушаване в наказателното поле против Хави Мартинес, само че основният арбитър Феликс Цвайер не почете претенциите на първенците. В шестата минута на продължението Мият Гачинович се разписа на празна врата за крайното 3:1, откакто стражът Свен Улрайх беше напуснал наказателното си поле в опит да помогне на нападателите да изравнят резултата.

Айнтрахт завоюва купата на страната за първи път след 1988 година и взе реванш за провалянето си от " Борусия " (Дортмунд) в мача за трофея през предишния сезон. Старши треньорът на " орлите " Нико Ковач ще поеме " Байерн " от лятото, а мястото му във Франкфурт ще бъде заето от австриеца Ади Хютер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР