Авторският спектакъл – комедиятa „Джими с бялата фланелка“ на актрисата

...
Авторският спектакъл – комедиятa „Джими с бялата фланелка“ на актрисата
Коментари Харесай

Людмила Сланева се пуска по ръба на бръснача

Авторският театър – комедиятa „ Джими с бялата фланелка “ на актрисата Людмила Сланева е за всички фенове на живота, които имат вяра, че разходката по ръба на бръснача, предлага най-малкото хубава панорама. А най-вече – огледало с назад виждане. Ако се сетиш да гледаш в огледалата. Има ли неопровержима истина живота? Една ли е? Открита и споделена ли е? Колко постоянно сте си говорили мислено със спомените си и за какво Вирджиния Улф отива на къмпинг – на всички тези въпроси ще отговори от сцената на Comedy bar Happy в Сатиричния спектакъл актрисата Людмила Сланева. На 31 март от 20 ч. оживява нейния моноспектакъл „ Джими с бялата фланелка “.

Миксът от класическа комедия с Луи дьо Финес и чувствителността на Били Айлиш проговаря в провокативен театър, в който очертанията на действителността ще припомнят за фамозната „ алена стая “ в сериала на Дейвид Линч – „ Туин Пийкс “.

Разностранният гений на Люси Сланева се развива в доста направления през годините, с помощта на вродената й дарба да се впуска в разнородни арт провокации. Актриса, певица и пишещ човек, в креативната си биография Людмила Сланева ще добави и театралната комедия „ Джими с бялата фланелка “. На сцената на Сатиричния спектакъл оживява един театър, роден от провокацията да споделяш почтено.

„ Всичко стартира от едни чути от мен истории, които описах на режисьора. Всъщност, режисьорът е сценарист по специалност и професионално се занимава с истории. Един ден ми звънна и ме попита дали ще пиша нещо или той да почва. От стеснение и почит към него, надрасках някаква рамка и пратих. Той се смя още повече от първия път и напълно на игра поговорихме за разширение на описа. Тук някъде се заиграх като дете.



Като във всяка същинска игра не мина без драма – в пиесата приказвам за себе си, нямам воин, зад който да се укривам. В спектакъла участват доста от моите недостатъци и лудости без да е преднамерено. Напротив. Иска ми се да съм по-съвършена версия на себе си. Но не съм. Поне не в епизода на тази пиеса. Да напиша и да изиграя това ми дава опция да нямам форма, защото би трябвало да не помни какво знам за себе си. Да нямаш форма, значи да споделяш наличие ", споделя Люси.

В театралното премеждие на Люси Сланева се включват хора, с които обича да работи – подобен е режисьорът Емил Бонев, китаристът – Ташо Колев от Jeremy?, който прави аранжименти за две китари, които ще чуете онлайн и сценографката Елица Георгиева - „ съвременна и лека като графика на Пикасо “. С този артистичен, другарски кръг, Люси Сланева се насочва на странствуване към това заветно място, където има късмет да се срещнем един с различен посредством шерването.

„ Тази пиеса можеше да се споделя „ Животът е прекрасен “. Можеше да се споделя и „ Вирджиния Улф на къмпинг “. Името й в този момент е „ Джими с бялата фланелка “. Елате да ви опиша за какво. Мисля, че е занимателно, почтено и сензитивно зрелище. Мисля, че ще изненадам фена с едно лице, което не съм показвала. Моите учители – Крикор азарян и Тодор Колев знаеха, че съм комедийна. Разсмивала съм самият Тодор Колев не един път. Но в следствие, функциите в които бях разпределяна бяха най-вече трагични. Сега, когато жанровете в театъра се смесват и губят контури, се усещам доста по-комфортно, доста по – допустима “, споделя Люси Сланева.

" Този текст го изсънувах в бяло, до момента в който го четях. Като се разсъниха и видях спектакъла, усетих добрина. А Людмила? Тя е бяла и добра. Понякога… “, споделя известният режисьор и драматург Емил Бонев.



След приемането си в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов “, Людмила Сланева се посвещава напълно на театъра. Първата ѝ роля в Малък градски спектакъл „ Зад канала “ е Маша, циганката от „ Живият мъртвец “ на Лев Толстой. Следват редица други функции в Театър „ Българска войска “, Драматичния спектакъл в Пазарджик, Пловдивския спектакъл, Сатиричния спектакъл в София и други Заедно с 14 други известни театрални актриси взе участие въвфотосесии, с цел да финансират гореща телефонна линия за дами, потърпевши от домашно принуждение. Снимките са част от календар за 2011 година

През 2009 и 2010 година Людмила е редактор на културното предаване „ Арт трафик “ по PRO.BG. Участвала е в десетки театрални постановки, измежду които „ Троил и Кресида “ по Уилям Шекспир, „ Самолетът дезертьор “ по Камен Донев, „ Живот и здраве “ от К. Донев, „ Виж ми окото “, „ Нощта на кардинала “, „ Мисия Отело “ и „ Казанова “.

Зрителите познават Людмила от функциите ѝ в българо-американска продукция „ Деца от восък “ („ Children of wax “), „ Приключенията на един Арлекин “, „ HDSP: Лов на дребни хищници “, „ Стъклен дом “ имайката на Тино – Мария Крумова – в първия и втория сезон на българския сериал „ Революция Z “. Песента й „ Под дъгата “ е в „ Златните песни на БГ-радио. Популярна е с присъединяване си в песни на рок-легендата Стенли, за който е омъжена от 23 години, както и със независимите си музикални планове.

Режисьорът Емил Бонев е бил е шеф на Драматичен спектакъл " Н. О. Масалитинов " в Пловдив. Има и над 60 функции в театъра, като още при започване на артистичната си кариера е отличен с Първа премия по актьорско майсторство на Национален обзор за драма и спектакъл за ролята на Васил Левски в " Тайната вечеря на Дякона Левски ".

Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „ Кр. Сарафов " през 1986 година Има десетки участия в кино и телевизионни продукции, режисьор е на извънредно известни постановки и сериали. Дебютната му пиеса като създател – „ Морска сол ", е играна с огромен триумф в голям брой театри у нас и в чужбина и е последвана от други сполучливи заглавия, като: „ Пакетче семки ", „ Покер " и „ Кантон 117 ". Сценарист е на кино лентата „ Недадените “ и „ Скъпи наследници “.

Сценограф на представлението е Елица Георгиева. В нейното портфолио от сполучливи спектакли се включват:,,Танцът Делхи “,,,Ничия земя “,,,Опит за хвърчене “,,,Приятно ми е, Ива “,,,Плач на ангел “ и доста други. Носител е на премията ИКАР за сценографията и костюмите на постановката „ Канкун “ от Жорди Галсеран, реж. Стилиян Петров, ТМПЦ – Варна, Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “.

Ташо Колев е китарист на известната рок-банда – JEREMY?, които бяха утвърдени за подгряваща група на неповторимите „ Queen” при гостуването им в България. Тази година са определени да бъдат подгряваща група на Ärctic Monkeys” на идния концерт в Бургас. JEREMY? имат огромна известност измежду феновете на рок‘н‘рол музиката у нас и концертите им са препълнени от няколко години насам.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР