Авторката на Хари Потър Джей К. Роулинг обеща да направи

...
Авторката на Хари Потър Джей К. Роулинг обеща да направи
Коментари Харесай

Джей К. Роулинг дарява над милион долара за украинските деца

Авторката на " Хари Потър " Джей К. Роулинг даде обещание да направи подаяние до 1 млн. паунда (1,3 млн. долара) за благотворителна организация, на която е съосновател, с цел да помогне на децата в Украйна.

Писателката сътвори фондация " Лумос " през 2005 година, " с цел да постави завършек на систематичното настаняване на деца в институции ", в това число в Житомирскат област западно от украинската столица Киев. Благотворителната организация съобщи, че регионът, където повече от 1500 деца са били настанени в сиропиталища още преди нашествието, в този момент е нападнат от съветските сили. Тя желае незабавно преустановяване на военните дейности, с цел да се защитят към 100 000 деца, живеещи в институции в Украйна, и да се предотвратят нови случаи на делене на фамилии.

В отговор на апела на „ Лумос “ за финансиране на незабавни доставки и грижи за младежите в сиропиталищата Роулинг написа в Туитър: " Лично ще поддържа този зов с дарения от 1 млн. паунда. "

Даренията ще отидат за обезпечаване на незабавна храна, хигиенични и медицински комплекти, както и за финансиране на помощни фамилии и приемни родители, които да се грижат за разселени и травмирани младежи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР