Авторитетният британски всекидневник Файненшъл таймс публикува днес статия в защита

...
Авторитетният британски всекидневник Файненшъл таймс публикува днес статия в защита
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: Омразата срещу Сорос става глобална болест

Авторитетният английски ежедневник " Файненшъл таймс " разгласява през днешния ден публикация в отбрана на американския милиардер и човеколюбец Джордж Сорос. Автор на материала със заглавие " Омразата против Сорос става световна болест " е известният наблюдаващ на вестника Гидиън Рахман.

Статията стартира с иронично припомняне на всички приписани на Сорос международни конспирации единствено за 2017 година: той инсценирал химическа офанзива в Сирия, финансирал уличните походи против Тръмп във Вашингтон, измислил така наречен " проект на Сорос " за наводнение на Унгария с бежанци, наложил промяна на държавното управление в Македония, подкопал позициите на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, съумял да наложи уволнението на няколко основни съветници на президента Тръмп от Белия дом.

Не са ли толкоз обвинявания прекалено много против един мъж на 87 години, пита Рахман. Всички те, несъмнено, са тайни теории. Но фактът, че се появяват тази година, и всички те се свързват с името на Сорос, не е единствено любопитна детайлност. Те споделят нещо значимо и тревожно за международната политика, отбелязва създателят.

През последното десетилетие на 20-и век Сорос, който е преселник в Съединени американски щати от Унгария, бе в звук с духа на епохата, употребявайки извоюваните си посредством финансови интервенции милиарди в поддръжка на прехода към народна власт в Източна Европа и на други места. Сега обаче световният политически климат е изменен и демократичните хрумвания са в оттегляне. За едно ново потомство от националисти - от Съединени американски щати до Русия и Унгария - господин Сорос се оказа идеалният пакостник. Той поддържа самостоятелни, а не групови права. Той е 29-ият по благосъстояние човек в света съгласно класацията на списание " Форбс ". И също така е евреин, тъй че е елементарно да бъде показан в ролята на " тъмния " интернационален финансист - роля, която в миналото бе непокътната за Ротшилдите.

Срещу Сорос са надигнали глас даже последователите на лозунга " Америка на първо място " в Съединени американски щати. След като новият консултант на президента Тръмп Хърбърт Макмастър стартира да уволнява техни съидейници от Белия дом, те сътвориха специфичен уеб страница, на който разгласиха подигравка по какъв начин " соросоиди " и " ротшилдоиди " дърпат конците на Макмастър.

Авторът напомня и любопитен детайл от биографията на настоящия маджарски министър председател Виктор Орбан, който през 80-те години на 20-и век е бил стипендиант на Соросовата фондация " Отворено общество " в Оксфорд. А през днешния ден, като министър председател, той демонизира тогавашния си покровител в личната му татковина. И това не е изолиран случай, отбелязва " Файненшъл таймс ". Срещу Сорос се нахвърлят политически водачи в Македония, Полша, Румъния, Турция, обвинявайки го, че заговорничи против тях.

Според създателя омразата против Сорос в Съединени американски щати датира от времето на опозицията му против войната в Ирак. Той поддържа демократични дела в Съединени американски щати, както и интернационалните институции като Организация на обединените нации, а това напряко вбесява крайната десница. Нейните антипатии намират отклик измежду крайнодесните детайли по целия свят, които подемат същите тайни теории, измислени в Съединени американски щати.

Разбира се, написа Рахман, някои властнически водачи имат и по-конкретни аргументи да се опасяват от Соросовата фондация " Отворено общество ", която финансира институции на гражданското общество, стимулиращи образованието, свободните медии, правата на малцинствата и антикорупционни начинания. Авторът напомня, че през 2015 година държавното управление на Путин в Русия изхвърли " Отворено общество " поради поддръжката й за организации като " Мемориал ", които организираха проучвания за сталинския гнет.

Сорос стана цел за офанзиви даже в Израел поради поддръжката си за правата на палестинците и за други дела, които не се харесват на ръководещата в този момент там десница. Това напряко вбесява премиера Бенямин Нетаняху, който подозира, че Сорос евентуално стои в следствието за корупция, което от ден на ден стяга примката към него и фамилията му.

Привържениците на тайните теории имат пояснение за всичко и те ще посочат обстоятелството, че " Файненшъл таймс " разгласява публикация в отбрана на Джордж Сорос, като следващо доказателство за неговото зловредно въздействие, отбелязва Рахман. Той прави ангажимента, че няма никакви персонални връзки с финансиста. " Без съмнение обаче поддържам неговата филантропия. Самият факт, че тя се нуждае от отбрана, споделя нещо тъжно за времената, в които живеем ", заключава създателят. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР