Автори Валентина Йеремиева и Тони Михайлов Засилени проверки за носене на

...
Автори Валентина Йеремиева и Тони Михайлов
Засилени проверки за носене на
Коментари Харесай

Хайки за маски в рейсове, бакалии и пазари

Автори Валентина Йеремиева и Тони Михайлов

Засилени инспекции за носене на маски и съблюдаване на отдалеченост стартират в най-скоро време в Пловдив. За това предизвести шефът на Общинския инспекторат Борислав Димов, като посочи, че акциите се организират взаимно с други контролни органи, измежду които са Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, РЗИ и Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите.

Кривата на инфектираните от Коронавирус още веднъж потегли нагоре в доста страни, като повода е в новия индийски вариант, именуван още вид Делта. Той към този момент е засечен и у нас, като съвсем половината нови случаи се дължат точно на него. Според специалисти наесен Делта коронавирус ще провокира нова вълна на ковид у нас. В последните два месеца обаче равнището на инфектирани в България е доста ниско и това докара до тотално загърбване на всички противоепидемични ограничения.

" По закон носенето на маски в закрити пространства не е анулирано ", подсети Димов. В градския превоз това предписание са длъжни да съблюдават освен пасажерите, само че и водачите, измежду които се срещат извършители. Маските са наложителни на борсите и пазари, изключително там, където стоката е подредена компактно една до друга. Наскоро при такава инспекция на Руския пазар, където има и магазини, бяха формирани актове, описа шефът на Инспектората. Наказателните постановления със глобите се издават от Общината. В заведенията мярката важи за личния състав, а за клиентите - отдалеченост.

Наблюденията демонстрират, че в доста от кварталните магазини постоянно не се съблюдава откритият от здравното министерство режим. Глобата за „ забравената” маска е от 300 до 1000 лв., а за търговеца - до 3000 лв., в случай че не е имунизиран. Проверка на РЗИ сполетя тези дни даже Общинския съвет за първи път в историята на пандемията, само че завърши с един акт, тъй като множеството от присъстващите в залата съумяха стремително да си сложат маски.

Инспекторатът, кръстен преди време " общинското ФБР ", взаимно с полицията дебне за нарушителите в махалите, които горят гуми, замърсявайки въздуха, и хвърлят отпадъците отвън контейнерите за боклук.

Шофьор на No222 изгоря с триста лв.

Шофьор на автобус по линия No222 на градския превоз в Пловдив отнесе санкция поради неносене на маска против COVID-19, научи “Марица”. Проверяващите от РЗИ и полицията го хванали в крачка, след което последвал акт в размер на 300 лева Рейсаджията обжалвал, само че в петък магистратите удостоверили глобата. Проверката била осъществена на 28 октомври предходната година. В 15:15 часа водачът спрял на спирката против Цен-трална гара на бул. “Христо Ботев”. Тогава в автобуса за инспекция дали се съблюдават проти-воепидемичните ограничения нахлули инспекторите от РЗИ, придружавани от униформени. Установили, че рейсаджията не носи защитна маска, а в автобуса имало няколко пасажери и кондуктор. Шофьорът опитал да се оправдае, че е сложил въже, което лимитира достъпа на пътуващите до предните седалки, а и зад него има рамка със стъкло. Въпреки обезпечената отдалеченост, последвала глоба, защото лидерът нямал маска, а и не бил напълно изолиран.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР