Автор: Цветелина Атанасова Новата експозиция на ИК Марица и Хермес медиа

...
Автор: Цветелина Атанасова
Новата експозиция на ИК Марица и Хермес медиа
Коментари Харесай

Марица представя фотоизложбата 15 години в Европейския съ...

Автор: Цветелина Атанасова

Новата експозиция на ИК „ Марица ” и „ Хермес медиа ” от акцията " Пловдив през годините " ни напомня какво действително се случи в града след 1 януари 2007 година

Кампанията на вестник „ Марица " „ Пловдив през годините " се трансформира в традиция и има своето непокътнато място в живота на града. На вашето внимание през днешния ден представяме следващата ни самодейност - „ 15 години в Европейския съюз. Промяната ”. Фотоизложбата ще бъде открита на 2 ноември 2022 г.  в 11.00 ч. на Римския стадион.

След влизането си в Европейския съюз България форсира смяната, почнала с първите години на прехода. Получихме и по този начин чаканата независимост на напредване, опция да живеем и работим в другите европейски страни, късмет децата да получат европейско обучение. Всичко това се случи след 1 януари 2007 година, когато България публично стана член на Европейски Съюз.

15 години по-късно взехме решение да покажем какво действително се случи в Пловдив след влизането на страната ни в Европейски Съюз и къде на картата на Европа сме ние. В 20 пана изложбата „ 15 години в Европейския съюз. Промяната ” ще напомни значимите стъпки, които направихме като общество и страна по пътя към равноправно участие в Европейски Съюз, смяната, която се случи в България, емблематични места и здания в Пловдив, актуализирани с европейски средства. Ще покажем новите центрове на изкуството, построени по време на самодейността " Европейска столица на културата 2019 ". Във фокуса на изложбата са още огромните европейски вложители, които трансформираха пазара на труда и изискванията за работа в Пловдив и икономическите зони край града. Специално място ще бъде отделено и на локалните компании, които се модернизираха и израснаха с финансовата помощ от Европейски Съюз.

Чрез обектива на фотографите на " Марица " ще ви покажем по какъв начин европейските фондове спомогнаха за подобряването на зелената система и на инфраструктурата в града ни, за благоустрояването на градската среда. 

Експозицията е отдадена и на пловдивския бизнес, който продължи и своя напредък след приемането на страната ни в Европейски Съюз. Така, развивайки локалната стопанска система, водещите компании се трансфораха в знак на непоклатимост и получиха европейско самопризнание за най-хубави практики. Ще ви срещнем с значими планове на „ Холдинг КЦМ 2000 ”, „ Европейски пътища ”, концерна „ Либхер ”, „ Водоснабдяване и канализация ” ЕООД.

Място в експозицията сме отделили и за значимите просветителни институции като Медицински университет-Пловдив и Аграрен университет-Пловдив, които не стопират да надграждат високия стандарт на образование на студентите си с присъединяване в разнообразни интернационалните планове.

Пловдивчани ще могат да прегледат 20-те пана от фотоизложбата „ 15 години в Европейския съюз. Промяната ”, които ще бъдат ситуирани на Римския стадион в продължение на месец.

Акцентът в акцията е подложен върху развиването на Пловдив през последните години. С помощта на европейските ни сътрудници смяната включи на нова, доста по-висока скорост. Градът ни се трансформира в културен център със запаметяващи се събития и нови фестивали и справедливо стана  Европейска столица на културата. Днешният Пловдив е хубав град, пазещ своите неповторими обичаи от предишното и насочен към бъдещето. 

Целта ни е посредством тази акция да обърнем взор обратно и да се замислим къде сме през днешния ден на картата на Европа и успяхме ли да заживеем по-добре и по-достойно като пълноправен сътрудник в Европейския съюз. Нека дружно да отбележим дребния празник - 15 години в Европейски Съюз!

Екипът на „ Марица ” изрича своята признателност към всички авторитетни и одобрени представители на бизнеса, които се включиха в самодейността.



 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР