Автор: . Следвайте Гласове в .Спуканите подводни руски газопроводи Северен

...
Автор: . Следвайте Гласове в .Спуканите подводни руски газопроводи Северен
Коментари Харесай

Ройтерс: Русия ще спре повредените газопроводи Северен поток

Автор:. Следвайте " Гласове " в.
Спуканите подводни съветски газопроводи " Северен поток " ще бъдат запечатани и спрени, защото няма непосредствени проекти за ремонт или наново стартиране в употреба, оповестиха за Ройтерс източници, осведомени с желанията на съветската страна.

" Северен поток " 1 и " Северен поток " 2, всеки от които се състои от по две тръби, са издигнати от съветския държавен тръст " Газпром ", с цел да изпомпват 110 милиарда кубически метра природен газ годишно за Германия под Балтийско море.
Три от тръбите бяха взривени през септември, а една от тях остана непокътната.
Нарастващото напрежение сред Москва и Запада по отношение на съветската инвазия в Украйна до тогава към този момент беше спряло " Северен поток 1 " и попречи на стартирането в употреба на неговия близнак, подложен на критика от Вашингтон и Киев, че засилва зависимостта на Германия от Русия.

" Газпром " съобщи, че е механически допустимо да се ремонтират спуканите линии, само че два източника, осведомени с проектите на Русия, обявиха, че Москва не вижда вероятност за възстановяване на връзките със Запада в обозримо бъдеще, с цел да има потребност от тръбопроводи.
През миналата година Европа фрапантно понижи вноса си на сила от Русия, до момента в който износът на следения от страната Газпром (GAZP.MM) отвън някогашния Съветски съюз понижа съвсем на половина през 2022 година и доближи най-ниското си равнище след Съюз на съветските социалистически републики от 101 милиарда куб. м.
Един от съветските източници съобщи, че Русия преглежда плана като " заровен ". Други двама обявиха, че въпреки да няма проект за ремонт на спуканите тръбопроводи, те най-малко ще бъдат консервирани за вероятно наново стартиране в употреба в бъдеще.
Друг източник, осведомен с проектите, удостовери, че заинтригуваните страни обмислят опцията за запазване на околната среда.
Това най-вероятно ще значи запечатване на спуканите краища и слагане на покритие на тръбите, с цел да се предотврати по-нататъшната разяждане от морската вода.
Един от съветските източници съобщи, че в случай че морският полутечен природен газ (LNG) от Съединените щати, който Европа употребява, с цел да компенсира част от съветските си доставки, стане доста по-скъп, Европа може би още веднъж ще бъде подготвена да купува повече от Русия.
Министерството на енергетиката на Москва препрати въпросите към операторите на газопроводи, само че нито те, нито " Газпром " дадоха отговор на молбите ни за коментар.
Engie (ENGIE.PA), Gasunie (GSUNI.UL) и Wintershall DEA (WINT.UL) (BASFn.DE) - акционери в Nord Stream AG, оператора на Северен поток 1 - отхвърлиха коментар. Говорител на немската компания E.ON (EONGn.DE), която също има дял в Nord Stream AG, съобщи: " Доколкото ни е известно като миноритарен акционер, не е взето решение нито " за ", нито " срещу " възобновяване на линията. "
Москва твърди, че Западът стои зад гърмежите. Миналия месец Белият дом отхвърли като " цялостна небивалица ", в която се твърди, че Вашингтон е виновен.
Разследванията на Дания, Германия и Швеция към момента не са завършили.
" Северен поток " 1 по този начин или другояче не работи от края на август, когато беше спрян за техническо обслужване, само че по този начин и не беше пуснат още веднъж, защото Русия и Западът спореха за обслужването на помпена турбина в изискванията на западни наказания.
Сходният по мярка " Северен поток " 2 беше приключен през септември 2021 година, когато напрежението с Русия нарастваше, и се сблъска с проблеми, защото немските регулаторни органи отхвърлиха да го сертифицират. След това Берлин замрази плана дни преди Москва да изпрати въоръжените си сили в Украйна на 24 февруари предходната година.
Руският президент Владимир Путин предложи да се употребява неповредената връзка на " Северен поток 2 " за изпомпване на газ, само че Германия, която в този момент желае да приключи зависимостта си от Русия, отхвърли концепцията. Полша също спря да купува съветски газ.
Понастоящем Русия изнася за Европа единствено към 40 млн. куб. м газ дневно по водопровод през Суджа на границата сред Украйна и Словакия.
В петък външният министър Сергей Лавров съобщи, че Москва, която се надява да сътвори газов хъб в Турция, който да размени балтийския маршрут, към този момент няма да разчита на Запада като енергиен сътрудник.
 
Източник:
 
 
 
 
05 Март 20231305 Март 202315104 Март 202366104 Март 2023189504 Март 2023103904 Март 20231713Коментариforsvaret04 Март 2023 7:42ч.
Скъса се въжето с което Путин се опитваше да удуши Европа! Русия е проказата на планетата Земя!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати А ти04 Март 2023 9:05ч.
си Козяшко мекере.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Съвременник04 Март 2023 9:06ч.
Най-меко казано, би трябвало да си доста непредвидлив, огромен мазохист или доста елементарен, с цел да се радваш на обстоятелството, че с едно деяние се деиндустриализира стопанската система ти, липсват съответни други възможности, и надлежно няма бъдеще.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати rusnak04 Март 2023 12:46ч.
Ти, или си неповторим простак и долнокачествен провокато, с цел да се кефи че някакво митично въже няма да го души, само че зато новата верига ще го загроби. Колкото до проказата имам подозрение, че психическите ти отклонения не разрешават да оцени разликата в болестните положения.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Възприелите западната позиция са предатели и нямат място в България04 Март 2023 12:51ч.
Които не бъдат премахнати от идващия Народен съд, щу бъдат лишени от поданство и изселени в чужбина.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Знаеш ли какво е гьонсурат?04 Март 2023 23:31ч.
Предрусал си с козе мляко драги!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Петър04 Март 2023 7:45ч.
Рано ти стартира промяната:)
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ти тъпчо04 Март 2023 8:03ч.
По добре ли си в този момент със скъсано въже.Щото аз не съм.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати bodar4uk04 Март 2023 8:21ч.
За какво й е на Европа газ за тая година, нали мина различно на въглища и дърва, отново от Русия, а за другата зима ще забележим, най-вероятно ще е на вятър и щурци.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати и най-важното - Гретхен Т. не реагира!04 Март 2023 10:50ч.
Сърдитото дете отмина с цялостно безмълвие и извънредно умерено както индустриалната злополука - изпускането в атмосферата на гигантско количество природен газ от СП2, по този начин и прекосяването към 'алтернативата'! Логиката... е ми, ще си правимЕ каквото си решимЕ! Колите с вътр. горене са нездравословни - няма да шофираТе повече; нашите частни самолетиа НЕ вредят на околната среда, по тази причина ние ще продължаваМе да летимЕ! Производството на месо вреди на природата, по тази причина ще ядеТе протеини от инсекти и ще се радвате, че са толкоз здравословни и налични...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати длагнест04 Март 2023 9:46ч.
Европейски Съюз от ден на ден затъва и ще затъва, ставайки жертва на канибала Съединени американски щати, който, заради все по-големи ограничавания в ловните територии и режими на колониализма си, се преориентира да изяде това, което му е на разположение. През това време Русия, колосите на Азия, Африка и Латинска Америка, обединявайки се в нови политико-икономически формати, ускорено оспорват монетаристкото предимство на Запада, създавайки действителни други възможности на западния финансов тоталитаризъм над глобуса. Към момента под максимален напън са граничните на съветския свят територии - Полша, Прибалтика и Финландия, чиито жители биват ограничавани от управляващите на тия страни в свободните си пътувания към ЕАИС, с цел да не стават живи очевидци на все по-ярко очертаващите се разлики в стандарта и свободата да правиш бизнес сред руснаците и Запада - несъмнено, в интерес на руснаците. Това, на собствен ред, вбесява западните елити и ги подтиква към последния им сигурен ход - тероризма. Но тероризмът постоянно е нож с две остриета, и е наивно да се разчита напълно и до дъно на съветската човечност за в бъдеще. Взривяването на СП1,2 бе като отварянето на " кутията на Пандора " от Запада - в политически проект през 2008 година с прецедента Косово, а през днешния ден в стопански - в прецедента, за който се приказва в тематиката, с бъдеща опасност за всички типове тъбопроводен транспорт на енергийни първични материали под вода. После може да си повтарят колкото си желаят, че Русия им била отговорна... а истината е банална - ангелът им постоянно е бил слаб, изкушенията на злото всеки път за били непреодолими за изнежената им душeвност и физика.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Газовик04 Март 2023 10:38ч.
Зорлем красота не става. Яжте червеи, въртете перки!
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР