Автор ПикКонгресът на ГЕРБ освободи преди минути официално Цветан Цветанов

...
Автор ПикКонгресът на ГЕРБ освободи преди минути официално Цветан Цветанов
Коментари Харесай

Цветанов с първи думи след освобождаването от ГЕРБ: Вече няма да участвам в избори. Създавам в момента център за...

Автор " Пик "

Конгресът на ГЕРБ освободи преди минути публично Цветан Цветанов от всички заемани постове в партията. Националното заседание гласоподава оставката на Цветанов - 1046 гласа, срещу 10 гласа и въздържали се 11. 

Лидерът Бойко Борисов благодари персонално на Цветанов за лоялността и акцентира, че той не се е повлиял от медийните офанзиви.

" Благодаря на Цветанов за лоялността и съм уверен, че ще бъде подобен и отсега нататък и сюжетите, че ще се леят кръв и сълзи, няма да се осъществят, тъй като сме демократична партия и на първо място хора. Не бива да позволяваме да не чуваме хората и да се свием до 10-15% и това да ни стига ", уточни водачът на ГЕРБ. 

" За мен е най-труден ден. Но това е животът. Цветанов си остава партиен член и ще си работи в първичната организация. Да не я разясняваме тази тематика повече. Достатъчно е мъчителна.

Очакваше се огромен драматизъм, само че това е дисциплинирана партия и ние осъзнаваме какво изисква обществото. Ние продължаваме с измененията, макар че сме спечелили изборите. Представяте ли си в този момент да кажа, че отдръпваме тази точка и Цветанов няма да си даде оставката, както направиха Българска социалистическа партия?

Но ние сме виновна партия - всеки, който си е вдигнал ръката за освобождението му, надали му е било елементарно. Но животът е динамичен и това, което се чака от нас, е да се променяме. Който не може, времето го изхвърля ", съобщи Борисов.

" Това може би е първото изявление, което давам и стоя пред камери. Имах опция да осмисля всичко, което се е случило през всички тези години. Благодаря и на вас, че отразявахте всичко толкоз обективно. Благодаря ви, бъдете живи и здрави ", съобщи Цветанов пред събралите се публицисти.

" С премиера сме се чували, няма неизяснени неща. Националното заседание бе извършено, с цел да бъдат гласувани всички оставки - на мен и госпожа Бъчварова и да бъдат направени промени в устава. От тук нататък няма да вземам участие в избори "

На въпрос на ПИК дали е бил " приготвен ", той отговори: " Дайте да не приказваме за това кой е бил приготвен или не. Важното е, че съм предан човек. и благодаря на всички другари тук в залата. Много ясно беше прочетено в залата какви са условията при подаване на оставка и трябваше да се мине през тази процедура. Това е мое волеизявление, мое решение и щеше да бъде с други страсти, в случай че някой различен беше направил предлагането за моето премахване ", означи Цветанов.

Запитан  какво работи сега, той отговори: " В момента сме с адвокати, които ще приготвят един център за евроатлантически разбори и сигурност. Плановете ми са да бъда малко по-често със фамилията си, което бях лишил от това през всичките тези години. Благодаря ви ".

 

/ПИК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР