Автор: obektivno.bgВойната в Украйна можеше да приключи още през пролетта

...
Автор: obektivno.bgВойната в Украйна можеше да приключи още през пролетта
Коментари Харесай

Депутат от партията на Зеленски: Борис Джонсън дойде в Киев, каза, че няма да подписваме нищо с Русия и просто ще воюваме

Автор: obektivno.bg

Войната в Украйна можеше да завърши още напролет на 2022 година, в случай че Украйна се беше съгласила на неутралитет, сподели Давид Арахамия, началник на парламентарната група на партията на Володимир Зеленски „ Слуга на народа “.

В интервю за YouTube канала „ Мосейчук + “ политикът съобщи, че Русия се нуждае от ангажимент от Киев да не се причислява към НАТО. Основното искане на Русия е било това – неутралитет за Украйна, какъвто статус до неотдавна имаше и Финландия, сподели Арахамия. Украйна не се съгласи, защото най-малкото щеше да се изисква смяна на конституцията, изясни политикът. Той съобщи, че присъединението към НАТО е записано в конституцията на Украйна.

Попитан за какво Киев отхвърли да се съгласи с изискванията на Русия, Арахамия отговори, че това решение е повлияно и от тогавашния английски министър председател.

„ Освен това, когато се върнахме от Истанбул, Борис Джонсън пристигна в Киев и сподели, че няма да подписваме нищо с тях и просто да се водиме война “, изясни Арахамия.

Депутатът беше член на украинската делегация в договарянията с Русия. Първият кръг от договарянията се организира на 28 февруари 2022 година в Беларус, вторият – в края на март в Истанбул.

„ Не мисля, че следващата година въобще може да има избори: нито президентски, нито парламентарни, нито локални “, сподели още депутатът.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи на 6 ноември, че във военно време е нецелесъобразно да се приказва за избори през 2024 година

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР