Автор Николай Николов, ДневникПремиерът Бойко Борисов обяви, че с покупката

...
Автор Николай Николов, ДневникПремиерът Бойко Борисов обяви, че с покупката
Коментари Харесай

Бойната ни авиация е годна само да натовариш щаба и да избягаш, смята Бойко Борисов

Автор Николай Николов, " Дневник "

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че с покупката на изтребителите F-16 България стартира развой на превъоръжаване на военновъздушните сили. По време на среща с посланиците и непрекъснатите представители на страната в чужбина той акцентира, че е настоял парите за бойните самолети да се платят вкупом, тъй като му било омръзнало " три пъти като пристигам в ръководство, да заплащам борчовете на тези, които са пазарили самолетите ".

Вчера на съвещание на парламентарната комисия по защита се разбра, че офертите от Съединени американски щати за договорите за доставка на F-16 блок 70/72 са годни в период от 3 до 5 септември. До тогава би трябвало да са преведени 1.256 милиарда $. Комисията утвърди на първо четене утвърждението на контракта със Съединени американски щати и актуализацията на държавния бюджет, с цел да се случи това. Договорът би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание до 31 юли, с цел да има време Министерството на външните работи да изпрати нотификация, а министерството на финансите да преведе парите.

На срещата си с българските дипломати Борисов насочи рецензии към предходните покупко-продажби за превъоръжаване на бойната авиация.

" Всичко ново до този миг, което сме придобили, е годно единствено да натовариш щаба и да избягаш. Само транспортни самолети и хеликоптери без нито една пушка, струващи милиони, повече от колкото F-16 ", сподели министър председателят и добави, че неговото държавно управление е платило въоръжението на военния хеликоптер " Пантер ".

Според него в този момент това въоръжение се употребява единствено за избавителни интервенции.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР