Автор: Дойче велеВъпреки сериозните си проблеми с правосъдието, Тръмп продължава

...
Автор: Дойче велеВъпреки сериозните си проблеми с правосъдието, Тръмп продължава
Коментари Харесай

Дойче веле: Никой не може да спре Тръмп. Подкрепата му расте с всяко следващо обвинение

Автор: " Дойче веле "

Въпреки сериозните си проблеми с правораздаването, Тръмп продължава своята акция за номинацията на Републиканската партия на президентските избори следващата година. И води безапелационно.

Непобедим ли е някогашният президент?

Бившият американски президент Доналд Тръмп получи още едно обвиняване във федералния съд на Съединени американски щати. Този път за опит за разстройване на изборния резултат от президентския избор през 2020 година.

Въпреки сериозните си проблеми с правораздаването обаче, Тръмп продължава своята акция за номинацията на Републиканската партия на президентските избори следващата година. И води безапелационно в изследванията.

Тръмп е с над 50% утвърждение измежду републиканците

Тръмп се отнася изключително надменно към своите противници. В личната си обществена мрежа Truth Social той написа, че чака да ги види на спор, с цел да реши кого може да предложения за вицепрезидент. Арогантността му обаче е примесена и с една неотменима истина, написа уеб сайтът t-online.

Според изследвания Тръмп е най-предпочитаният избор за номинацията за президент измежду републиканците. А на национално равнище утвърждението за него е покрай това за президента Байдън.

За да показва превъзходството си в социологическите изследвания Тръмп даже разгласява проучване на ежедневника " Ню Йорк Таймс ", който преди обичаше да назовава " лъжливата преса ". Според него утвърждението за Тръмп измежду републиканците е 54%, до момента в който на второ място остава губернаторът на Флорида Рон ДеСантис с едвам 17 на 100 поддръжка. Майк Пенс, Ники Хейли и останалите претенденти за републиканската номинация регистрират незначителна поддръжка, отбелязва t-online.

Дори най-сериозният противник на Тръмп за номинацията - Рон ДеСантис, не се оправя задоволително добре. По всичко проличава, че тактиката му е неправилна. Опитите Тръмп да бъде показан като непосредствен до ЛТБТИ-общността се провалиха, а ДеСантис беше заставен да уволни една трета от работещите за акцията му.

Ако Тръмп успее да си завоюва номинацията в предварителните избори, той ще се приближи още веднъж до Белия дом. Всяка неточност на Байдън в този момент е плюс за Тръмп, написа коресподентът на t-online във Вашингтон Бастиан Браунс.

Съдебните проблеми на Тръмп са доста

Въпреки че Тръмп още веднъж съумява да завоюва доверието на гласоподавателите, той е изправен пред много съществени проблеми със съда.

Първо, беше приет за отговорен в цивилен развой по обвинявания за полово посягане. В момента в Ню Йорк се води дело против него за рушвет. А във федерален съд на Съединени американски щати той е упрекнат за нерегламентирано прилагане на секретни държавни документи и за приканване към принуждение преди щурма на Капитолия от 2021. Сега ще бъде изправен пред съда и още най-малко едно дело - в щата Джорджия за опит за операция на изборния развой.

По всичко проличава обаче, че поддръжката към Тръмп в действителност се усилва с всяко последващо обвиняване, написа t-online.

Според разказа, който някогашният президент и поддръжниците му популяризират, Джо Байдън и демократите се пробват по всякакъв начин да спрат Тръмп да се кандидатира още веднъж. Избирателите му очевидно имат вяра на тази доктрина.

Тръмп или не?

Близо четвърт от републиканците не поддържат Тръмп. Голяма част от тези хора обаче не желаят да гласоподават и за Рон ДеСантис. Защото до момента в който някои са съгласни с крайнодесните позиции на ДеСантис, други избират по-умерен претендент.

Републиканците са изправени пред един-единствен въпрос: поддръжка за Тръмп или не? Демонстриране навън неодобрение против него в партията му, с дребни изключения, сега няма. Опонентите му заобикалят да загатват някогашния президент въобще, пробвайки се да убедят част от неговите последователи, че те са по-добрият вид за идващ президент на Съединени американски щати.

" Вторият мандат може да се окаже още по-екстремен "

В някои консервативни кръгове към този момент се популяризира и " проект " за идващ мандат на Доналд Тръмп, написа АРД. Наричан " Проект 2025 ", проектът планува да се " активизира цяла войска от лоялни, готови и политически въоръжени консерватори, които да се борят с дълбоката страна ", изяснява водачът на плана Пол Данс.

Много е евентуално Байдън и Тръмп още веднъж да се изправят един против различен.

Основна концепция на поддръжниците на " Проект 2025 ” е връщането на страната към зависимостта от природния газ и петрола, зачерквайки опитите на администрацията на Байдън да работи за запазване на околната среда. Обсъжда се и излизане от НАТО - нещо, което Тръмп заплашваше да направи по време на първия си мандат.

Анализатори се тормозят, че евентуален втори мандат на Тръмп би бил даже " по-екстремен ” от предходния. " В Съединените щати има играчи, които могат да слагат всеки президент на мястото му, като се стартира от Конгреса.

Но в случай че на поста се върне някой като Тръмп, който непременно желае да разгърне властта си, изключително по интернационалните въпроси като изменението на климата и НАТО, тогава вторият мандат може да се окаже още по-екстремен ", споделя пред АРД политологът Ханс Ноел от Джорджтаунския университет.

 

Източници: " Дойче веле ", " Епицентър "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР