Автомобилният производител Tesla е получил близо 200 000 поръчки за

...
Автомобилният производител Tesla е получил близо 200 000 поръчки за
Коментари Харесай

Tesla обяви 200 000 поръчки на Cybertruck въпреки гафа при представянето му

Автомобилният производител Tesla е получил близо 200 000 поръчки за новия си електрически пикап Cybertruck, макар гафът със счупените стъкла по време на формалното му показване предходната седмица. Независимо от това Илън Мъск разгласи, че има засилен интерес към модела, написа BBC.

По време на събитието през предходната седмица, когато автомобилът беше показан, Мъск искаше да покаже издръжливостта му и да потвърди, че стъклата на модела са подсилени. Заради това по тях с железна топка стреля основният дизайнер на Tesla.

В последна сметка те не се оказаха задоволително здрави. В резултат акциите на компанията поевтиняха с 6,1% в четвъртък.

Все отново в събота в Twitter Илън Мъск уточни, че към този момент има 146 хиляди поръчки за пикапа. Той уточни, че те са факт, без моделът да е авансово рекламиран. По-късно стана ясно, че те са се нараснали до 200 000.

Засега няма съответно посочен период по кое време Cybertruck би трябвало да излезе на пазара. Според анализаторите това би трябвало да се случи до края на 2021 година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР