Автомобилните продажби в Китай са намалели отново през април, но

...
Автомобилните продажби в Китай са намалели отново през април, но
Коментари Харесай

Най-големият автомобилен пазар в света се възстановява

Автомобилните продажби в Китай са намалели още веднъж през април, само че спадът е по-малък, което е симптом, че най-големият в света авто пазар се възвръща от пандемията от ковид, откакто Пекин разхлаби ограничаващите ограничения. Това заяви през днешния ден Китайската асоциация на автомобилните производители, представена от Асошиейтед прес.

Продажбите на високопроходими коли, седани и миниванове са намалели с 2,6 % на годишна основа до 1,5 милиона, до момента в който през март свиването бе 48,8 %, посочи асоциацията.

Автомобилният пазар демонстрира ясни признаци на възобновяване, уточни асоциацията в известие.

В Испания няма съвсем никакви продажби на нови коли

Тя отбелязва, че продажбите на високопроходими коли регистрират слаб напредък, само че продажбите на другите категории коли са надолу.

Продажбите потънаха с 81,7 % през февруари, когато автокъщите и другите действия бяха замразени като част от ограниченията против ковид, нанасяйки удар на международните автомобилостроители, които разчитат на Китай за растежа на приходите.

Китайската комунистическа партия стартира да отваря заводите, заведенията за хранене и магазините през март, откакто разгласи победа над пандемията, само че потребителите, които са обезпокоени от загубата на работни места или от завръщане на вируса, се въздържат от огромни покупки.

За първите четири месеца на годината продажбите на леки коли са намалели с 35,3 % на годишна основа до 4,4 милиона автомобила съгласно асоциацията.

Търсенето към този момент беше отслабнало поради безпокойствата, свързани с митническата война с Вашингтон и по-бавния стопански напредък. Продажбите спаднаха с 9,6 на 100 предходната година, бележейки за втори следващ път годишен спад.

Спадът в продажбите оказва напън върху производителите, които влагат милиарди долари за разработка на електрически автомобили, с цел да изпълнят държавните цели за продажба на този вид транспортни средства.

Силен спад в продажбите на коли в Япония

Априлските продажби на коли с акумулатори и хибриди са се сринали с 26,5 % на годишна основа до 72 000. За първите четири месеца на годината продажбите са с 43,4 на 100 по-малко до 205 000.

Търсенето на електрически автомобили отслабна предходната година, откакто Пекин понижи дотациите, които помогнаха Китай да се трансформира в най-големия им пазар, покривайки половината от международните продажби. Правителството разгласи предишния месец, че ще удължи субсидирането до края на 2020 година, с цел да поддържа продажбите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР