Автомобилната индустрия е особено интересна за компаниятаВ близко бъдеще се

...
Автомобилната индустрия е особено интересна за компаниятаВ близко бъдеще се
Коментари Харесай

Samsung планира големи и малки поглъщания

Автомобилната промишленост е изключително забавна за компанията

В близко бъдеще се чакат серия поглъщания от страна на Samsung, разкри Йънг Соун, шеф тактика

Samsung няма да се задоволи с поглъщането на Harman. Корейският софтуерен колос възнамерява серия нови покупки, с цел да ускори въздействието си на няколко перспективни пазара.

Покупката на Harman е дала убеденост на Samsung. Компанията ще употребява M&A покупко-продажбите като инструмент и в бъдеще може да подписа няколко огромни покупко-продажби, споделя пред Ройтерс шефът по развиване на тактиката Йънг Соун.
още по тематиката
По неговите думи, Samsung има намерение да разшири позициите си на пазарите за автомобилни технологии, цифрово опазване на здравето и промишлена автоматизация. Очевидно, компанията не възнамерява по-нататъшно присъединяване в консолидацията на пазарите за полупроводници и смарт телефони, където е водач.

В началото на март т.г. Samsung финилизира най-голямата покупка в историята си – тази на американския производител на аудиоелектроника Harman International Industries за 8 милиарда $. През септември компанията разгласи проекта си да стане най-големия състезател в технологиите за самоуправляеми коли, с помощта на разработките на Harman и личния си опит в мобилните връзки.

Междувременно, Samsung сътвори фонд за вложения в автомобилни технологии на стойност 300 милиона $. Средствата от него ще бъдат ориентирани към стартъпи и планове в региона на технологиите за свързване и самостоятелно ръководство. В частност, вложения ще получат разработчици на всевъзможни сензори, системи за машинно зрение и сигурност.

С приоритет през 2018 година Samsung ще влага в разширение на своя авто бизнес. Интерес за компанията съставляват също цифровото опазване на здравето, промишленият интернет на нещата, автоматизацията, мрежите, предаването на данни и сигурността.

Йънг Соун разказва Samsung като доста деликатна и консервативна компания, която ще купува единствено там, където има смисъл. Освен огромни покупко-продажби, корейският колос възнамерява и по-малки поглъщания. Samsung към този момент влага в няколко автомобилни стартъпа, напомнят анализаторите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР