Автомобилите вече се отнемат, ако шофьорът е хванат на пътя,

...
Автомобилите вече се отнемат, ако шофьорът е хванат на пътя,
Коментари Харесай

Диана Русинова: Санкциите за пияни и дрогирани шофьори вече ще бъдат жестоки

Автомобилите към този момент се лишават, в случай че водачът е заловен на пътя, използвал алкохол или опиати. Конфискацията в интерес на държавата вече е в действие с обнародваните в Държавен вестник промени в Наказателния кодекс.

" Това беше сложна стъпка, която лиши прекалено много време. От години приказваме, че би трябвало да има по-строги наказания “, сподели в ефира на bTV Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Тя поздрави политическите групи в Народното събрание, които са се преборили те да се случат, тъй като е имало огромен отпор.

" Учудваме, че когато тези наказания към този момент са факт хора от неправителствения бранш и юристи взеха да изясняват какъв брой са нездравословни те “, разяснява специалистът.

Русинова подсети, че Законът за административните актове позволява да се направи мониторинг в интервал от една година и в случай че се окаже, че дадена норма не работи задоволително добре, тя може да бъде поправена.

" Няма по какъв начин хората да са щастливи от тези промени, тъй като към този момент за пияните и дрогираните, глобите ще бъдат жестоки “, добави тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР